…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2021, Pazar Kahramanmaraş,Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Buluşması Kahramanmaraş Kalesinde Gerçekleştirildi


Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun eşi Hanımefendi Sevilay Coşkun, İl Müdürümüz Mutlu Kaya’yla birlikte 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen “Gaziler Günü Buluşması’na” katıldı.  

Tarihi Kahramanmaraş Kale’sinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ebediyete intikal etmiş Kahraman Gazilerimiz İçin okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Etkinlikte Mehteran Gösterisi, Ozanlarımızın seslendirdiği Kahramanlık Türküleri ve en son sahne alan Dursun Ali Erzincanlı’nın seslendirdiği Şiir Dinletisi’nin devam etti.

Etkinlikte konuşan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. 

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” dedi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya şiir dinletisi sonrası yaptığı açıklamada;

Bakanlık olarak sunduğumuz desteklerle her zaman şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve gazi yakınlarımızın yanındayız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak en büyük amacımız onların hayatını kolaylaştırmak için birçok hizmet modeli sunulmaktadır.

Şehit Yakınlarımızı ve Gazilerimiz için ne yapsak azdır. Onlar; bu vatanın kahraman evlatları, şanlı tarihimizin gurur kaynağı, ay-yıldızlı bayrağı göklerde taşıyanlar. Onlar Vatanı için canını ortaya koyanlar” dedi.

 İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

“Sayın Bakanımız Derya Yanık’ın yaptığı açıklamada yer aldığı üzere Bakanlığımız istatistiklerine göre şu an en son 16 Eylül 2021 tarihinde yapılan atamayla birlikte kamuda 46 bin 127 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı istihdam edilmektedir. Bunun yanında Faizsiz konut kredisi Eğitim öğretim desteği Psikososyal destek sağlanıyor Ücretsiz ulaşım ÖTV muafiyeti gibi birçok uygulamadan da yararlandırılmaktalar. Yine bu yıl Bakanlığımız ve Birleşmiş Markalar Derneği iş birliği yaparak 19 Eylül Gaziler Günün de giyimden kozmetiğe, elektronik eşyadan mobilyaya birçok alanda geçerli indirim kampanyası düzenlendi. Tüm gazilerimizin Gaziler Günü kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Gaziler Buluşması’na Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Eşi Leyla Güngör, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.