…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Temmuz 2020, Salı Kahramanmaraş,Türkiye

15 Temmuz Gazimiz, Gençlerimizle Bir Araya Geldi


15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı önünde abisi Beytullah Yeşilay'ı şehit vererek kendisi de gazi olan Şakir Yeşilay, İl Müdürlüğümüze bağlı, Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü Konferans Salonunda o gece Ankara’ da yaşadıkları unutulmaz anları Kurumda misafir edilen gençlerle paylaştı.

Program Şehitlerimize Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Mutlu Kaya;

“15 Temmuzda İstikbal ve İstikbalimize sahip çıkan milli iradeyi yaşatmak için tanklara, silahlara göğsünü siper ederek kutlu bir direnişin destanını yazan, 15 yaşındaki Muhammet’ler, 60’larındaki Osman’lar geleceğimizi aydınlatan yüreğinde vatan aşkıyla yanan evlatlarımız vardı.

Bugün aramızda, 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle, Millet iradesine pranga takıp belki de özgürlüğümüzü yıllarca gasp edecek darbeci hain zihniyetin karşısında çelikten bir duvar gibi dikilip göğsünü siper eden binlerce gazimizden biri olan Şakir Yeşilay var. Değerli Gazimiz O anı, O Geceyi hissettiklerini bizlere anlatacak. Gençlerimizle bir araya geldiği için kendisine teşekkür ederim” dedi.

Şakir Yeşilay konuşmasında "kıymetli kardeşlerim, değerli büyüklerim az önce hep birlikte o geceye ait kesitlerin bulunduğu bir belgesel izledik. Ancak bu gördüğünüz görüntüler ancak hain darbe girişiminin sadece %25'ini anlatabiliyor" dedi.

"O karanlık gecenin üzerinden tam dört yıl geçti ama acısı hala yüreklerimizde dün yaşanmış gibi. Bu necip millet, vatan sevgisinin de şehadetin de ne olduğunu gayet iyi bilmektedir. Şehit kanlarıyla boyanan bu bayrağı gönderden indirmeye çalışanlara, Müslümanların kanıyla sulanan yurdumuza kastedenlere karşı yine aynı şerefli duruşu göstereceğiz. Namusumuz saydığımız vatanımızı korumak; bizim boynumuzun borcu olacaktır" diye konuştu.

Hain darbe girişimi gecesi yaşadığı olayları anlatan Gazi Şakir Yeşilay çocuklarımızın sorularını da yanıtladı.

Gençler Vücudunuzda halen şarapnel parçası var mı? Diye soru yöneltirken Gazi Şakir Yeşilay ise “Sağ böbreğime yakın 1cm büyüklüğünde ve vücudumun çeşitli yerlerinde 20 yakın şarapnel parçalarını 15 Temmuz’ un nişanesi olarak taşıyorum’’ sözleriyle cevapladı.

Program sonrasında çocuklarımız Gazi Şakir Yeşilay’ a Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.