…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Şubat 2022, Cumartesi Kahramanmaraş,Türkiye

12 Şubat Kurtuluş Bayramı, 12 Şubat Haftasında Düzenlenen Birçok Etkinlikle Kutlandı


Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkulu bir törenle kutlandı. 
 
Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyamızın Tarihi Maraş Kalesi’nde şanlı bayrağımıza takılmasının ardından program, Valilik Meydanı’nda düzenlenen tören ile devam etti.
 
Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün halkın bayramını kutlaması ile başlayan törende, saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşımızın okunmasının ardından şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. 
 
Programda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Şubat Kurtuluş Bayramımızı tebrik ettiği mesaj okundu. 

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun  yaptığı konuşmada, “Maraş, 21 Ocak 1920 tarihinde başlayan ve 22 gün süren mücadelede; birliği, beraberliği ve destansı mücadelesi ile Anadolu’ya cesaret veren milli direniş şuurunun oluştuğu ve kurtuluş savaşının ilk kıvılcımının yandığı yerdir. Kahraman ecdadımız; bundan 102 yıl önce döneminin en güçlü ordularına karşı, verdiği amansız mücadeleyle eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergileyerek işgal kuvvetlerine geçit vermemiştir. 

Kahraman Ecdadın torunları olarak üzerimize düşen yegâne görev, bu toprakların nasıl ve ne şartlarda kazanıldığını bilerek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmaktır. Bu duygularla, milli mücadelemizin kahraman şehitlerini ve ebediyete intikal etmiş gazilerini rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.
 
“Korkma” temalı kısa film gösterimi ve öğrenciler şiirler okuması ile devam eden törende, “Korkma” temalı kurtuluş tiyatro gösterimi katılımcılardan büyük alkış topladı.
 
Tören, öğrenciler, izciler, mahalli çeteler, halk oyunları ekibi, gaziler ve askeri birliklerin geçit töreni ile sona erdi.

İl Müdürümüz Mutlu Kaya 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Etkinlikleri hakkında yaptığı değerlendirmede;

“Her yıl olduğu gibi bu yılda Valiliğimiz himayelerinde şehrimize hizmet veren kamu kurumları, İl Müdürlüğümüz ve kuruluşlarımız 12 Şubat Kurtuluş Bayramına hazırlandı. İl Müdürlüğü olarak İl Müdürlüğümüzden, hem hizmet alanlar, hem de hizmet veren çalışanlarımız büyük bir gayret göstererek 12 Şubat Etkinlikleri için çalışmalar yaptılar.

Çocuk Evlerimiz Kuvai Milliye Çetesiyle şehrimizi canlandırırken, yine çocuklarımız canlandırdıkları Kurtuluş kahramanlarıyla çok iyi bir performans sergilediler. Huzurevimizde kalan çınarlarımız anne ve babalarından dinledikleri kurtuluş hikayelerini “Nesilden Nesile” aktarılması için onları ziyaret edip gösteri yapan çocuklarımıza anlatarak aktardılar. Engellilerimiz hazırlanan etkinliklerin içerisine dahil olarak o duyguları hem yaşadılar hem de bizlere yaşattılar. Bu şehir bu vatan bizim Allah’tan bir daha yaşatmamasını niyaz ederiz. Yaşarsakta yine aynı ruhla mücadele ederiz. Çalışanlarımıza, Çocuklarımıza, Engellilerimize ve koca çınarlarımıza teşekkür ederiz. Dedi”

12 Şubat günü öncesinde düzenlenen etkinliklerde ise;

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu sonrasında Uzunoluk Caddesi’nde devam eden programda, kurtuluş mücadelemizin önderlerinden Sütçü İmam’ın düşmana ilk kurşunu attığı, Sütçü İmam Olayı’nın canlandırılması yapıldı. Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Milletvekilleri Ahmet Özdemir, M. Cihat Sezal, Habibe Öçal, ve protokol üyeleri, vatandaşlarımıza süt ikramında bulundu.

Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Etkinlikleri, Sütçü İmam Türbesi, Yeni ve Eski Şehitlik Ziyaretleri

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri, yeni ve eski şehitlik ziyaretleri ile devam etti.

Ziyarette Valimiz Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Milletvekili Celalettin Güvenç, Milletvekilleri Ahmet Özdemir, M.Cihat Sezal, Habibe Öçal, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ailelerimiz, gazileriz ve vatandaşlarımız ile birlikte milli mücadelemizin kahramanlarından şehitlerimizin kabrine karanfil bıraktılar.

Sütçü İmam Türbesi Ziyareti

İl Müdürümüz Mutlu Kaya ve Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklarımız yapılan törenlere katılarak ardından Uzunoluk Caddesinde yer alan Bektutiye Camii içerisndeki Sütçü İmam Kabrini ziyaret etti. Ziyarette Çocuk Evlerimizde kalan gencimizin Kuran-ı Kerim Tilaveti ve yapılan duanın ardından program son buldu. 

 Bahtiyar Yokuşu Yürüyüş Etkinliği ve "Kırk Yamada Kırk Maraş" Temalı Sergi

Yine Kurtuluş Savaşımız tarihinde önemli bir konumda bulunan Bahtiyar Yokuşu’nda yürüyüş etkinliği düzenlendi. Yürüyüş sonrası İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Müdür Yardımcımız Mustafa Kaplan, ASDEP çalışanlarımızla 40 Yama 40 Maraş sergisine katılım sağladı. Sergi hakkında Olgunlaşma Enstitüsü çalışanlarından bilgi aldı.