…
…
…
…
…
…
…
11 Kasım 2019, Pazartesi

11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes


Cumhurbaşkanlığı himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığının tüm ülkede düzenlediği Geleceğe Nefes Fidan Dikim kampanyasına İlimizde Dulkadiroğlu ilçesi Çınarlı Mahallesinde düzenlendi.

Törene Sayın Valimiz Vahdettin ÖZKAN, Milletvekilleri Ahmet ÖZDEMİR, İmran KILIÇ, Sefer AYCAN, Kamu Kurum İdarecileri, İl Müdürümüz Mustafa KAPLAN, İl Müdür Yrd. Gözde CERİT ve Ali ÖZEN, personelimiz, Çocuk Kuruluşlarında koruma ve bakım altında kalan çocuklarımız, Huzurevlerinde bakımı sürdürülen yaşlılarımız ile ilk-orta dereceli okul öğrencileri ve vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Saat 11:11'de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Emine ERDOĞAN, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir PAKDEMİRLİ ile birlikte, diktiği fidan ile 11 milyon ağaç için ilk kazma vuruldu. Ardından İlimizde ve tüm Türkiye’de fidan dikimleri başladı.

Kampanyaya yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımız Kahramanmaraş ’ta 221.000 fidan dikimi gerçekleştirdi. Bununla birlikte İlimizde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Hatay’da 98 bin, Gaziantep ’te 130 bin, Kilis ’te 51 bin 400 fidan olmak üzere bölgemizde toplam 500.400 fidan toprakla buluştu.

Sayın Valimiz Vahdettin ÖZKAN törende yaptığı konuşmada ağaçlandırma ve fidan dikmenin toplumda bir alışkanlık haline gelmesi gerektiğini söyledi.

“Mesai arkadaşlarımızdan istirhamımız, bütün okullardaki öğrencilerimize anlatılması gereken bir numaralı kaide yeşil ile barışık, çevre dostu ve kültürün oluşturulması bir tarz haline getirilmesinin önemli olduğunu ifade ediyorum” diye konuşmasını tamamladı.