…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Ekim 2021, Cuma Kahramanmaraş,Türkiye

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Münasebetiyle Hane Ve Huzurevi Ziyareti


1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle İl Müdürlüğümüz hem kuruluşlarımızda kalan hem de vatandaşlarımıza yönelik birçok faaliyet düzenledi.

Huzurevlerimizde ve İlimizde bulunan yaşlılarımıza yönelik düzenlenen programlara Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve eşi Leyla Güngör, Dulkadiroğlu Kaymakamımız Kadir Okatan katıldı.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Şehit Hakan Duyğal Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezimizde büyüklerimizle bir araya gelen Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, eşi Sevilay Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Göngör ve eşi Leyla Güngör ile birlikte kıymetli büyüklerimize çiçek takdim ederek bir süre hasbihal ettiler. 

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, eşi Sevilay Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Göngör ve eşi Leyla Güngör huzurevi sakinlerinden Ali Çınarlıdere’nin de doğum gününü kutlarken, doğum günü Ekim ayın denk gelen ulu çınarlarımızın doğum günlerini de sürpriz bir doğum günü pastasıyla kutladı. Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ulu çınarlarımıza sağlıklı hayırlı bir ömür temennisinde bulundu.

Müzik dinletisi ile devam eden program sonunda konuşan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle siz kıymetli büyüklerimizle bir kez daha bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı gün dolayısıyla bizlerde büyüklerimizi ziyaret edip halini hatırını sorduk ve hayır dualarını almaya çalıştık. Çok şükür huzurevinde konuk ettiğimiz büyüklerimizin sağlık durumu ve moral motivasyonları gayet iyi durumda. Yaşlılar gününüzü tekrar kutluyor, sağlıklı ve hayırlı ömür temenni ediyorum” diye konuştu.

Huzurevinde gerçekleştirilen program öncesindeyse Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya ile birlikte Dereköy Mahallemizde ikamet eden Emekli Öğretmen Fevzi Gökçek ve ailesini evlerinde ziyaret etti.

Gökçek ve ailesi ile bir süre sohbet eden Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “Bu anlamlı gün münasebetiyle siz kıymetli büyüklerimizi ziyaret ederek halinizi hatırınızı sormaya geldik. Sizleri sağlıklı gördüğümüz için mutluyuz. Daha nice sağlıklı yıllara temennisinde bulunuyoruz” diye konuştu. 

 

Emekli Öğretmen Fevzi Gökçek ve eşi ise Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’a yaptıkları nazik ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Huzurevlerimizde kalan yaşlılarımızın okuduğu Hatimler sonrası hatim duası ve Peygamber efendimize mevlid-i şerif okundu. Sonrasında yaşlılarımız şehrimizde bulunan Sahabe Malik Ejder’in Türbesini ziyaret etti ve sonrasında Pınarbaşı mesire alanın gezerek burada bir süre vakit geçirdi.

Yaşlı Dostu Şehir:Kahramanmaraş

Bakanlığımız ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında 2016’dan bu yana yürütülen Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününde yaşlılarımıza yönelik Sanat ve İleri Yaş atölyelerinin açılışı yapıldı.

 

Düzenlenen açılış programında konuşan Başkan Hayrettin Güngör, “Her insan için değişik mana ifade eden yaşlılık, aslında hepimiz için hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Büyüklerimizin toplumla her zaman bütün olması, aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir” dedi.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, “Bugün Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle açılışını gerçekleştirdiğimiz eğitim ve sanat atölyelerini, medeniyet anlayışımızı temsil etme adına çok değerli bir çaba olarak görüyorum” diye konuşurken Başkan Hayrettin Güngör’e teşekkürlerini iletti. Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun konuşmasının devamında YADES projesine dikkat çekerek, “Atölyelerin açılışı, yaşlılarımıza yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Yaşlı Destek Programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin bir yenisini oluşturuyor. Bugünkü etkinliğimizi ve bundan önce gerçekleştirdiğimiz tüm projeleri Kahramanmaraş’ın yaşlılarına vefasını ortaya koymak açısından önemli buluyorum” açıklamasında bulundu.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Münasebetiyle İl Müdürümüz Mutlu Kaya yaptığı açıklamada;

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak hizmet modellerimizle doğumundan sonra her yaştan insana hizmet sunmaya çalışıyor yeni projeler geliştirerek vatandaşlarımıza daha güzel hizmet sunmak için çaba harcıyoruz. Bugün de yaşlılarımıza yönelik birçok etkinlik düzenleyerek onların bu günü mutlu ve huzurlu geçirmesi için özen gösterdik.

Yine Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz arasında yürütülen YADES projesi kapsamında büyüklerimize yönelik Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı ileri yaş atölyelerimizin açılışını yaptık. Yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını sağlayacak önemli bir eğitim programı daha şehrimizde başlatıldı.

Açılışı yapılan ileri yaş atölyelerinde çini, seramik, resim, müzik ve akıl oyunları gibi alanlarla ulu çınarlarımız deneyimli hocalar eşliğinde güzel eserlere imza atacak sosyal hayata katılımları da artacaktır” dedi.