…
08 Eylül 2023, Cuma Konak, İzmir

İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY'ın 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü Mesajı


    Aziz milletimizin vatanımızın bağımsızlığı için başlattığı ve tarihin akışını değiştirdiği kurtuluş mücadelesi, Dumlupınar'da, Sakarya'da elde edilen büyük zaferlerin sonrasında, 9 Eylül 1922'de İzmir'in işgalden kurtarılmasıyla son bulmuştur.

    İzmir’in kurtuluşu, Türk milletinin varoluş iradesini,  bağımsızlık aşkını kıracak hiçbir gücün olmadığını ve olamayacağını tüm dünyaya bir kez daha gösteren Kurtuluş Savaşı’mızın son aşamasıdır. 9 Eylül, dört bir yanı işgal altındayken yokluklar içinde var olma savaşı veren bir milletin adeta küllerinden yeniden doğuşunu müjdeleyen bir tarihtir. Ecdadımızın bütün zorluk ve imkânsızlıklara rağmen büyük kahramanlıklar göstererek vermiş olduğu destansı mücadelenin zaferle taçlandırılmasıdır.

    Bu anlamlı gün vesilesiyle, aziz vatan toprakları işgal altındayken, milli mücadele ateşini yakan İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını, Hasan Tahsin’i, Yüzbaşı Şerafettin ve arkadaşlarını, namusunu, vatanını ve bayrağını savunmak için ordusuyla omuz omuza vererek bu toprakları vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyoruz.

    İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun!