…
22 Kasım 2022, Salı İskenderun, Hatay

İskenderun Esnaf ve Zanaatkârlar Odası işbirliği ile İskenderun Esnafları, Kahvehaneleri, Taksi Durakları ve Otogarlarında ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’’ konulu eğitim verildi.


Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokol kapsamında hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Ek Faaliyet Planı” doğrultusunda "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İlimiz Genelinde 100.000 Erkeğe Farkındalık Eğitimlerinin Verilmesi" hedefine yönelik olarak oluşturulan ilçe eğitim ekibimiz tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi verilmiştir.

Gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara “Şiddet ve Şiddetin Türleri, Şiddetin Mağdur, Fail ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi, Şiddetle Mücadelenin Mevzuatımızdaki Yeri, Şiddetle Mücadelede Milli Değerlerimizin ve İnancımızın Yeri,  Şiddetle Mücadelede İnsan Haklarını Temel Alan Sorumlu Bir Birey Olmak, Şiddet Mağduru ve Tanıklarının Başvurabileceği Yerler ve Uygulamalar” hakkında bilgi verilmiştir.

İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli Psikolo Metin Karaahmetli, İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığında görevli M. Salih Kaçar/İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Yusuf Çelebi Ünlü’den oluşan İlçe Eğitim Ekibi tarafından İskenderun Sanayi bölgesinde bulunan Kıraathaneler, Esnaflar, Taksi Durakları ve Otogarlar ziyaret edilerek 1000 erkek vatandaşa eğitim verilmiş, bilgilendirici afiş ve broşür dağıtılmış olup programlar soru-cevap bölümü ile son bulmuştur.