…
22 Kasım 2022, Salı Antakya, Hatay

Antakya Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencilerine “Evlilik Öncesi Eğitim” konulu seminer verildi.


Hatay İli 2022 yılı Eğitim Planı kapsamında Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı (AEP) doğrultusunda “Evlilik Öncesi Eğitimi” ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanmaktadır. Bu program ile çiftlere, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilme, etkili iletişim yolları kurabilme ve olası sorunlarla baş edebilme yolları ile ilgili bilgilerle çiftlere evliliğe “iyi bir başlangıç yapabilme” fırsatı verileceği düşünülmektedir.

Bu kapsamda Yayladağı Kredi Yurtlar Kurumunda düzenlenen seminerde “Evlilik Öncesi Eş Seçimi”, “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”,  “Hukuk” ve “Evlilik ve Sağlık” konularında bilgi verilmiştir.

Hatay Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli Öğretmen Nilgün Kahraman tarafından gerçekleştirilen eğitime 500 öğrenci katılmıştır. Seminer soru cevap bölümüyle son bulmuştur.