…
…
…
30 Haziran 2020, Salı Gümüşhane, Türkiye

İlimizin İlk Kadın Kooperatifi: Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine Destek Çalışmaları


İlimizin İlk Kadın Kooperatifi: Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine Destek Çalışmaları

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü Uygulama Esasları” kapsamında; kadın kooperatifi bulunmayan ilimizde Kadın Kooperatifi kurma konusunda kadınların teşvik edilmesi ve  bu konuda kadınların bilgi ve farkındalığının arttırılması için 21 Kasım 2019 tarihinde düzenlenen Çalıştay’da gerçekleştirilmesi öngörülen faaliyetlerin kurumlar arası işbirliği içerisinde sürdürülebilmesi için ‘2019-2021 Kadın Kooperatifleri Tanıtım ve Farkındalık Çalışma İş Planı’ oluşturuldu.

Söz konusu Plan doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde; ilimizde ilk kadın kooperatifi 17 Nisan 2020 tarihinde kuruluş işlemlerini tamamlayarak kurulmuştur. 

Bu kurulan Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimize; Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Protokolü Uygulama Esasları çerçevesinde,  İl Müdürümüz Zekai İNAN’ın Başkanlığında İl Müdürlüğümüz  personeli Sosyolog Ferdiye DEMİR, kooperatif başkanı ve yardımcısından oluşan bir heyet ile üretim/hizmet/satış yapacak fiziki alan konusunda yer belirlenmesi ve kadın kooperatifine destek sağlanması amacıyla kurumlar arası işbirliğini arttırılmasına yönelik Sayın Valimiz Kamuran TAŞBİLEK ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, Tarım ve Orman İl Müdürü Edip BİRSEN Makamında ziyaret edilmiştir.