…
…
…
…
…
…
17 Ocak 2024, Çarşamba Gaziantep, Türkiye

“Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri” Kapsamında Müdürlüğümüzce Söyleşi Programı Düzenlendi


Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 2023 yılında başlatılan “Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri” kapsamında Müdürlüğümüz ile bağlı kuruluşlarımızdaki mesai arkadaşlarımıza yönelik söyleşi programı düzenlendi.

Bakanlık olarak “Türkiye Yüzyılında Ailemiz, istikbalimiz” diyerek devam ettiğimiz yolda aile olmanın, aile ortamındaki birlik beraberliğin sağlık ve huzur ortamında sürdürülmesini sağlama amacıyla; “Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri” ile hem aile değerlerimizi temel almakta hem de personellerimizin bireysel ve mesleki gelişimine de katkı sunulmaktadır.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen söyleşi programımıza İl Müdürümüz Mutlu Kaya, İl Müdür Yardımcılarımız, Müdürlüğümüz ile bağlı kuruluşlarımızda görev yapan mesai arkadaşlarımız ve Kişisel Gelişim Uzmanı, Eğitimci ve Yazar Yusuf Yapıcı katılım sağlamışlardır.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürümüz Mutlu Kaya, “Aile içindeki değerlerin korunması, güçlenmesi ve aile bireylerinin karşı karşıya kaldığı zorluklarla mücadele, bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak, Gaziantep'te yürüttüğümüz çalışmalarla, aile merkezli sosyal sorunların tespiti ve çözümüne katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Aile çatısı altındaki ilişkilerin ve kişilerin sağlıklı, mutlu ve güçlü olması toplumun güçlü olması demektir. Güçlü toplum, güçlü devlet demektir. Güçlü devlet halkına sahip çıkarak onun refahı, huzuru ve güvenliği için her türlü desteği verebilir. Bu birbirine bağlı zincirin en önemli halkası olarak biz sağlıklı yapıdaki aileyi görüyor ve bu yüzden her fırsatta ‘Biz büyük bir aileyiz’ diyoruz.” dedi.

Programımız Kişisel Gelişim Uzmanı, Eğitimci ve Yazar Yusuf Yapıcı tarafından gerçekleştirilen sunum ile devam etti. Yusuf Yapıcı sunumunda, alfa kuşağında anne-baba olmak, kuşaklar arası çatışmanın nedenleri ve çözümleri, ebeveyn ile çocuk arasındaki iletişim, aile içi iletişimin güçlendirilmesi, aile içerisinde anne, baba ve çocuk rolleri konularına yer verdikten sonra soru-cevap bölümünde katılımcılar hem sorularını yönelttiler hem de deneyimleri hakkında çıkarımda bulundular.

Programın sonunda İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Bakanlığımızca başlatılan “Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri” kapsamında ilimizde gerçekleştirilen ilk söyleşi programımıza katkılarından dolayı, Yusuf Yapıcı’ya hediye takdim ederek teşekkür etti.