…
25 Kasım 2020, Çarşamba Gaziantep, Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Mustafa Yıldırım’ın “ 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ “ Mesajıdır.


Kadına yönelik şiddet tüm Dünya’da 21. yüzyıla taşınan en önemli sorunlardan birisidir. Kadınlarımıza karşı uygulanacak her türlü şiddet, kadınlarımızın en temel hakkı olan “İnsan Haklarının“ ihlali anlamına gelmektedir.

Dünyada birçok ülkeden daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilen Ülkemizde, kadın hakları konusunda birçok önemli yasal düzenlemeler yapılmıştır.

6284 Sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ’ne dair kanun kapsamında alınan tedbir kararlarının takibi de ilgili diğer kurumlarla koordine edilerek yürütülmektedir. İl Müdürlüğümüz bünyesinde, şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik kurulan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’mizde (ŞÖNİM); önleme ve izleme hizmetlerinin yanı sıra; şiddet mağduru, kalacak yeri olmayan ve can güvenliği tehdidi altında bulunan kadınlara çocuklarıyla birlikte kadın konuk evimizde barınma ve her türlü destek hizmetleri sunulmaktadır.

Bu bağlamda hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz tüm kadınlarımızın sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor ve bu konuda elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştığımızı bildirerek, kadınlarımıza saygılarımızı sunuyorum.

 

 

                                                                                                        Mustafa Yıldırım
                                                                                      Gaziantep Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler
                                                                                                            İl Müdürü