…
…
…
…
23 Aralık 2021, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Muş Alparslan Üniversitesi ile 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi Protokolü İmzalandı


 Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Muş Alparslan Üniversitesi ile Tazelenme Üniversitesi Protokolü İmzalandı.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Muş Alparslan Üniversitesi arasında yaşlılarımızın toplumsal hayata etkin katılımını sağlama ve bu yönde farklı mekanizmaların işlerliğini sürekli kılma kapsamında, yerinde yaşlanmayı destekleyici etkinliklerden olan “60+ Tazelenme Üniversitesi Projesini” yaygınlaştırma ve iş birliğine yönelik  “60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi Protokolü” İmzalandı.

60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi protokolü imza töreni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma ÖNCÜ’nün himayelerinde gerçekleştirildi. Protokol;  Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ ile Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT tarafından imzalandı.  

Hedef Ülke Genelinde “60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi’ni” Ülke Genelinde Yaygınlaştırmak

Aktif ve sağlıklı yaşlanma perspektifinin en önemli bileşenlerinden, yaşlının toplumsal hayata etkin katılımını sağlamak ve bu yönde farklı mekanizmaların işlerliğini sürekli kılmaktan hareketle, özellikle bakım hizmetleri alanında, yaşlının kendi evinde hayatını idame ettirebilmesini hedefleyen, evde bakıma destek ve gündüz hizmetleri ve yine yaşlının bireysel kapasitesine yönelik hayat boyu eğitim olanakları, bu amaca yönelik olarak öne çıkarılıyor.  Hayat boyu eğitim başlığı altındaki 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi, bu kapsamda yerinde yaşlanmayı destekleyici etkinlikler arasında yer alıyor.  

Aktif ve sağlıklı yaşlanma çerçevesinde, yaşlıların bireysel kapasitelerini ve uyum yeteneklerini geliştiren 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamındaki eğitimler, aynı zamanda sosyal hayata katılımı sağlıyor ve yaşlı yalnızlığını gidermekte önemli bir işlev görüyor.