…
…
…
…
24 Aralık 2021, Cuma Ankara, TÜRKİYE

6. Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi, 21-23 Aralık’ta Malezya’da Gerçekleştirildi


Dünyanın değişik bölgelerinde sağlıkla ilgili alanlarda faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelip tanışması, kaynaşması Dünya İslam Sağlık Birliğinin sağlanmasında temel bir yapı taşı olmak amacı ile 2-4 Aralık 2016 tarihleri arasında İstanbul’da, “Göç ve Sağlık” ana temalı “Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi” gerçekleştirilmiştir. Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da desteklediği bu kongrede yapılan istişareler sonucunda oy birliği ile “Dünya İslam Sağlık Birliği’nin kurulması kararlaştırılmıştır.

65 ülkeden 110 Müslüman sivil sağlık kuruluşunun bir araya geldiği bu Kongre ile “Dünya İslam Sağlık Birliği” kurulmuştur. Birliğin merkezi Ankara’dır.

6.Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi, Dünya İslam Sağlık Birliği tarafından 21-23 Aralık 2021 tarihlerinde Malezya'da gerçekleştirilmiş olup Genel Müdürlüğümüz tarafından çevrimiçi katılım sağlanmıştır.

Genel Müdürümüz Uzm. Dr.  Orhan KOÇ, “COVID-19 Pandemisinde Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri: Türkiye Deneyimi” Adlı Sunumunu Gerçekleştirdi.

Kongrenin teması, “COVID-19 Pandemisinden Sonra İyileşme” olarak belirlenmiştir.

COVID-19 döneminde aşılama, kadın sağlığı, obezite, İslamî tıp gibi farklı alt başlıkların ele alındığı Kongre’de Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, “COVID-19 Pandemisinde Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri: Türkiye Deneyimi” başlıklı sunumunu gerçekleştirmiştir. Sunum kapsamında, COVID-19 pandemisi süreci boyunca ülkemizde uzun süreli bakım ve evde sağlık gibi alanlarda özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza sunulan hizmetler, alınan tedbirler, aşılama süreci ve filyasyon ekipleri gibi koruyucu önleyici çalışmalar ele alınmıştır.