…
…
…
…
04 Mart 2024, Pazartesi erzurum

Bakanımız Sn. Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ"Genç Mucitler Geleceği Kodluyor" Projemizin Açılışını Yaptı


Bakanımız Sn. Mahinur Özdemir Göktaş,"Genç Mucitler Geleceği Kodluyor"projemizin açılışını İl Müdürlüğümüzde yaptı.Bu proje teknolojiye ve robotik kodlamaya meraklı, korunma ve bakım altındaki çocuklarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için ilham ve imkan sunacaktır.

"Genç Mucitler Geleceği Kodluyor" projesi, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından teknoloji ve inovasyona ilgi duyan çocukları desteklemek amacıyla başlatıldı. Bu proje, özellikle dezavantajlı gruplardan çocuklara robotik ve kodlama alanında temel eğitimler sunmayı ve onları bu alanda gelişmelere katkı sağlayacak bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İl Müdürlüğümüz bünyesindeki kuruluşlarımızda korunma ve bakım altında hizmet alan çocuklarımız, koruyucu aile yanında desteklenen çocuklarımız, sosyo-ekonomik destek alan çocuklarımız ve özel gereksinimli bireyler projemizin hedef kitlesidir. Amacımız, bu çocuklara yazılım geliştirme ve problem çözme teknikleri, robot tasarımı ve inşası gibi konularda eğitimler vererek, onların problem çözme, kritik düşünme, takım çalışması ve yaratıcılık gibi önemli beceriler kazanmalarını sağlamaktır.

Bu proje, dezavantajlı çocuklarımızın teknolojiye erişimini artırarak, onları geleceğin teknolojik gelişmelerine katkıda bulunacak bireyler olarak hazırlamayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda projemiz bireysel gelişimleri desteklemenin yanı sıra toplumda pozitif bir değişim yaratma potansiyeline de sahiptir.

"Genç Mucitler Geleceği Kodluyor" projesi ile amacımız, gençlerimizi teknolojinin sadece tüketicisi olmaktan çıkarıp üreticisi yapmaktır. Bu proje, dezavantajlı durumların gençlerimizin potansiyelini keşfetmelerine ve geliştirmelerine engel oluşturmadığını göstermektedir. Bu projeyle gençlerimizle geleceği daha parlak bir hale getirmeyi hedefliyoruz.

"Genç Mucitler Geleceği Kodluyor" projesinin açılış ve tanıtımına; Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir GÖKTAŞ, Bakan Yardımcımız Sayın Zafer TARIKDAROĞLU, Erzurum Valimiz Mustafa ÇİFÇİ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet SEKMEN, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz Hasan AYKUT katılım sağladı.