…
…
…
…
…
…
26 Kasım 2022, Cumartesi Merkez, Edirne - Türkiye

ŞÖNİM Tarafından Gerçekleşen Çalışmalar Devam Ediyor


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve izleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) tarafından gerçekleştirilen “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” kapsamında ki çalışmalar Edirne İlimiz Genelinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

 

SODAM Kursiyerlerine Yönelik Eğitim;

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Edirne Yeşilay Şubesi İşbirliği ile Sosyal Dayanışma Merkezindeki Kadın kursiyerlere yönelik olarak  “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Kadınlara Yönelik Uyguladığı Hizmet Modelleri, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Mekanizmaları, Erken Yaş Evliliklerin Sakıncaları ve Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele” konularında bilinçlendirici eğitim gerçekleştirildi.

Eğitim sonunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Gününün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirilerek, “Kadına Şiddete Hayır, Kadına El Kalkamaz, Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” pankartları açılarak farkındalık oluşturuldu.

 

Saraçlar Caddesinde Stant Çalışması;

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile Edirne’mizin en kalabalık caddesi olan Saraçlar Caddesinde Stant çalışması gerçekleştirildi.

Stantta; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan el ilanları ve Edirne Valiliğimiz tarafından yaptırılan “Kadına El Kalkamaz!” mottolu çantalar vatandaşlara dağıtıldı.