…
…
20 Nisan 2023, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun


Biliyoruz ki;  sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlığımız çocuklarımızdır.  

Bugün milletçe coşku ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın sevincini yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 milletimizin tarih sahnesinde yeniden doğuşudur. Milli iradenin temsil edildiği TBMM’nin açılışının ve Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin Çocuklara olan güveninin ifadesidir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Çocuklarımız ve Gençlerimiz Cumhuriyetimizi ve onun temel prensiplerini yüceltecek, her türlü iç ve dış tehlikelere karşı koruyacak en değerli varlıklarımızdır.

Çocuklarını ülkenin  “İstiklali ve İstikbali”  olarak gören toplumların, geleceğe dair planlarının temelinde, çocuklara yönelik güçlü strateji üretmeleri son derece önemlidir.  Bu nedenle son yıllarda çocukların mutlu bir yaşam sürmesini sağlayacak olanaklar sunmak, sorunlarına çözümler üretmek, Ülkemizin temel öncelikleri arasında yer almıştır.

Çocuklarımıza armağan edilen ve Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanılan bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda her şeyini ortaya koyan Şehit ve Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor; çocuklarımızın ve bütün halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

 

 Bilgin ÖZBAŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Edirne İl Müdürü