…
01 Ekim 2023, Pazar Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM’ın Dünya Yaşlılar Günü Mesajı


   Ömürlerini ülkemize ve milletimize hizmetle geçiren, milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımız, bizim için geçmiş tecrübelerini günümüze aktararak geleceğe ışık tutan bir kaynaktır.    
   Bakanlığımız, yaşlılarımızın mümkün olduğunca kendi evlerinde, aile ortamlarında zamanlarını geçirmelerini sağlamaya, onların bakım ve ihtiyaçlarını kendi ailelerinin içinde karşılamaya yönelik çalışmalar yapmakta, bunun mümkün olmaması halinde ise yaşlılarımızı huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde ağırlamaktadır. Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürmeleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.
   Bilgeliklerine, tecrübelerine ve sağduyularına her zaman ihtiyaç duyduğumuz değerli büyüklerimize gereken sevgi, saygı ve ihtimamı göstermek toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Yaşlılarımızı sadece bir günde değil, her zaman hatırlayıp, daima sevgi, saygı ve hürmet göstermek toplumsal birliğimizin teminatıdır.
   Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Ekim Dünya Yaşlılar gününü kutluyorum. Kıymetli büyüklerimize ömür boyu sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

 

                Muzaffer AKÇAM

             Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü