…
18 Eylül 2022, Pazar Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Gaziler Günü Mesajı


        Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından milletimizin gurur kaynağı olan gazilerimizin hatırasını canlı tutmak ve gelecek nesillerin hafızalarında yer etmesini sağlamak amacıyla, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” Rütbesi ve “Gazi” unvanları verilmesinin anısına 19 Eylül “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Aziz vatanımız uğruna yüreğini ve cesaretini ortaya koymuş, gözünü budaktan sakınmamış kahramanlarımız, gazilerimizin bu özel gününün 101’inci yıldönümünü şükran, minnet ve saygı ile kutluyoruz.
        Vatanının bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü her şeyden üstün tutan, istiklalimiz ve istikbalimiz için canlarını seve seve feda etmeye hazır olan aziz milletimizin şanlı tarihi, Sakarya Meydan Muharebesi, Çanakkale Muharebesi, Kore Muharebesi, Kıbrıs Muharebesi ile 15 Temmuz’da olduğu gibi bu uğurda kahramanca verilen mücadelelerle doludur. Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Emsali olmayan bir fedakârlıkla hainlere göz açtırmayan, canlarından vazgeçmeyi göze alan gazilerimizle ne kadar iftihar etsek azdır. Bu minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de, aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi; bu uğurda gazi olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.        
        Milletimizin bizlere emaneti olan gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek, hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla onların yanlarında olmaya devam edecektir.
        Millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazi ve malullerimizi de en derin şükran, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum.
                                                                                                               Muzaffer AKÇAM
                                                                                            Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü