…
…
12 Eylül 2022, Pazartesi Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı


Sevgili Öğrencilerimiz, Kıymetli Velilerimiz, Değerli Öğretmenlerimiz ve Okul İdarecilerimiz;

 

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşacağı yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.


Eğitim, şüphesiz her dönemde bütün toplumların öncelikleri arasında yer almıştır. Günümüzde de büyük bir hızla değişen ve gelişen milletler, bütün bireyler için sağlanan kaliteli ve nitelikli bir eğitimle kendilerini güçlendirip, gelişmelerini hızlandırmaktadır.

Araştırıp sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen nesiller yetiştirmek adına yeni bir heyecanla değerlendirilmesi gereken yeni eğitim öğretim dönemi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda en önemli basamağın nitelikli bir eğitim olduğundan hareketle, çocuklarımızın pozitif bilimleri kavramasının yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirmesi anlamında da iyi bir fırsat olarak görülmelidir.


Öğretmen, öğrenci ve velilerimiz arasında kurulacak sağlıklı bir etkileşim ile yeni eğitim-öğretim yılının daha verimli ve başarılı geçmesini ümit ediyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve eğitim camiasının yeni eğitim- öğretim yılını kutluyor, ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

 

                                                                                                                          Muzaffer AKÇAM

                                                                                                     Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü