…
17 Kasım 2017, Cuma

XVIII. Ulusal Çocuk Hakları Forumu Başladı


Bakanlığımız ve UNICEF’in teknik işbirliğiyle  bu yıl XVIII .'si  düzenlenen Ulusal Çocuk Hakları Forumu Ankara’da başladı.

 

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Kapsamında düzenlenen Foruma,  Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven, UNICEF Türkiye Temsilciliğinden Nilgün Çavuşoğlu, 81 ilden gelen il çocuk hakları komitesi üyesi bir kız bir erkek 162 çocuğumuz  ve BTK  temsilcileri katıldı.
 

”Teknoloji ve Çocuk”

 

Forumda üç gün boyunca  komite üyesi çocuklar tarafından belirlenen “Teknoloji ve Çocuk” teması üzerinden konular görüşülecek. Yapılan çalışma sonunda belirlenen tespit ve öneriler çocuklarımız tarafından 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” nde Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya ve çocuklarımız tarafından  Türkiye Büyük Milet Meclisi Başkanlığı  himayesinde, Milletvekilleri ve yetkililerle paylaşılacak.

 

Çocuk Hakları Komiteleri ve Forumlar

 

Çocuk Hakları İl Komiteleri, 2000 yılından bu yana çalışmalarını sürdürmekte olup ülke çapında çocuk katılımını sağlayan bir örgütlenme oluşturuyor.

Her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde tüm illerden davet edilen Çocuk Hakları Komitesi temsilcileri ile Ulusal Çocuk Forumları düzenleniyor. Ulusal Çocuk Forumları, 81 İl Çocuk Hakları Komitelerinden gelen 1 kız ve 1 erkek olmak üzere 162 çocuk temsilcisinin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Forumlardan elde edilen çıktılar her yıl  TBMM Başkanlığı himayesinde millletvekilleri ile paylaşılıyor.