…
08 Şubat 2016, Pazartesi

TÜBİTAK Bilim Kampları Yapıldı


Bakanlığımız ile Filli Boya  ve ARB Firmaları arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kampları sona erdi. Söz konusu firmaların sponsorluğunda çocukların hayata daha donanımlı hazırlanmaları amacıyla düzenlenen kamplar TÜBİTAK TÜSSİDE Gebze Tesislerinde gerçekleştirildi.
İki dönem halinde programlanan kamplara  13-14 yaş aralığındaki 50 öğrenci  iki ayrı grup halinde katıldı. İstanbul ASP İl Müdürlüğü tarafından sosyal ve ekonomik destek sağlanan çocukların katıldığı  ilk kamp 25-29 Ocak,  ikinci kamp ise  1-5 Şubat  tarihleri arasında yapıldı.
Yaz döneminde yapılan kampların devamı olan programda, öğrencilerimiz bu kez Gen Mühendisliği Biyoteknoloji  Enstitüsü,  Gıda Enstitüsü  ve  Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’nü ziyaret ederek, araştırmacılarla birlikte atölye çalışmaları gerçekleştirdi.  İzmit Bilim Merkezi ve Sismolojik İzleme Deprem Eğitim Merkezini de ziyaret öğrenciler  DNA’yı Tanıyalım, Taşların Dünyası, Model Uçak Yapımı, Hareket ve Sürtünme, Yazılım ve Kimya dallarında gerçekleştirilen atölye çalışmalarına katıldı. Programda ayrıca, farklı meslek dallarında başarılar elde etmiş bilim ve sanat insanları ile sohbetler yapıldı. Bu kapsamda CERN’de çalışan bilim insanımız Kerem Cankoçak, felsefeci Kaan Özkan, teknoloji koçu Salih Aksu gibi isimler gönüllü olarak yer aldı.
Sömestr tatilinden yararlanılarak İki ayrı grup halinde düzenlenen Bilim kamplarına Genel Müdürlüğümüzü temsilen Araştırma ve Geliştirme ve Proje Daire Başkanı Mehmet Erdoğan katıldı. Projeyle ilgili bilgi veren Erdoğan; Bilim Kampı ile çocuklarımızın  eğlenip  öğrenerek güven ve başarma duygusunu  geliştirdiklerini, etkinliklerin paylaşımlar ve çeşitli grup/oyun terapi yöntemleri kullanılarak gerçekleştirildiğini ifade etti.
Projede, kurum bakımına alınmadan sosyo-ekonomik destekle aileleri yanında desteklenen akademik başarısı yüksek çocukların gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmelerini hedefleniyor.Çocuklara  farklı disiplinlerin  bir arada  nasıl çalıştığını  öğreten uygulamalar ve günlük yaşamdaki sorunların bilimsel tekniklerle  çözümlenmesine yönelik  atölye çalışmalarını içeren kampların  önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.