…
19 Eylül 2016, Pazartesi

Tiyatrocu Çocuklarımız Turneye Çıktı


Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evlerinde korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımız Sinop turnesinde sergiledikleri oyunla büyük beğeni topladı. Yaklaşık bir yıldan bu yana drama ve tiyatro eğitimi alan çocuklara Genel Müdürlüğümüz de verdiği  ödenek ile destek oldu.

Fatma Peluza Gümüşkaşık tarafından yazılan oyunun  yönetmenliğini Özgür Aydın, yönetmen yardımcılığını ise Çekom Müdürlüğünde çocuk gelişimcisi olarak görev yapan  Seda Sümer üstlendi.

Giresun  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Belediye Şehir Tiyatrosu’nun ortak çalışması ile hazırlanan "Masallar Küstü" isimli oyun ilk olarak Vahit Sütlaş sahnesinde Giresunlu tiyatro severlerlerle buluştu.

Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ile Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı "Düşler Atölyesi" projesi kapsamında çocuk evlerinde korunma ve bakım altında bulunan 11- 15 yaş aralığındaki  dokuz çocuktan oluşan topluluk, "Masallar Küstü" adlı oyunla ilk turnesini Sinop’a yaptı.

Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar başta olmak üzere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaz kurslarına devam eden 7-15 yaş arası çocukların soluksuz izlediği oyunda  renkli anlar yaşanırken minikler oldukça eğlendi.

Sanat yoluyla psikososyal gelişimi olumlu yönde destekleme ve ders dışı faaliyetlerle çocukların duygu ve düşünce dünyasına zenginlik katmayı amaçlayan "Düşler Atölyesi" projesi kapsamında hazırlanan "Masallar Küstü" adlı oyunun Artvin, Rize, Trabzon, Ankara, Manisa, Muğla ve Afyon’da gösterime sunulması planlanıyor.