…
23 Mayıs 2016, Pazartesi

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmet İçi Eğitimi Başladı


ASP İl Müdürlüklerinde sosyal ve ekonomik destek hizmetini yürüten meslek elemanlarına yönelik hizmet içi eğitim başladı. Genel Müdürlüğümüzün çocuklara yönelik aile odaklı hizmetlerinden sosyal ve ekonomik destek hizmeti kapsamında gerçekleştirilen eğitim  Antalya'da yapılıyor. Beş gün sürecek  eğitimin  açılışını Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Vekili Nusret Soylu ve Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Vekili Hakkı Bilgiç yaptı.
Soylu, ailenin önemine değinerek sosyal ve ekonomik destek hizmetinin çocukların korunması adına koruyucu-önleyici bir model olduğunu söyledi. SED’in çocuk koruma sisteminin önemli bir aracı olduğunu vurguladı. Aile odaklı hizmetlerin önemi üzerinde durarak öncelikle çocukların ailesi yanında bakımı, bunun mümkün olmaması halinde koruyucu aile veya evlat edinme hizmetinden yararlandırılması, son çare olarak ise kuruluş bakımı hizmetinden yararlandırılmasının Bakanlığımızın hizmet önceliği olduğunu ifade etti. Çocukların salt ekonomik nedenlerle kurum bakımına alınmaması gerektiği belirten Soylu,  ekonomik desteğin çocuklar ve ailenin korunması için büyük önem taşıdığını söyledi. Ekonomik destek verilen çocukların mutlak suretle izlenmesi gerektiğini belirtti. Soylu, bu görevi yerine getiren meslek elemanlarına özverili çalışmaları için teşekkür etti.
Bilgiç ise konuşmasında, mesleki çalışmanın önemine değinerek her vakanın kendine özgü olduğunu, vakalara bakış açısında hizmet odağının çocuk olması gerektiğini, verilen hizmetlerde ise çocukların yüksek yararının göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılması gerektiğini belirtti. Kuruluş bakımının sakıncaları, çocuklar üzerindeki fiziksel, sosyal, psikolojik etkileri ile kuruluş bakım maliyetinin yüksekliği konularına değindi. Meslek elemanlarına yönelik hizmet içi eğitimin alanda uygulama birliğini sağladığını, örnek vakalar konusunda fikir alışverişinde bulunup doğru karar alma becerilerini geliştirdiğini ve mevzuata ilişkin soru işaretlerini çözümlediğini ifade etti. Ayrıca, bu hizmetten yararlanan müracaatçıların en geç altı aylık periyotlarla izlenmesinin gerekliliğine değindi.
Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen hizmet içi eğitime 81 İl Müdürlüğü ve/veya 183 Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli 206 meslek elemanı katılıyor.