…
25 Ekim 2016, Salı

Sosyal Uyum Eğitimleri Kayseri ve Malatya’da Yapılıyor


Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri aracılığı ile kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuklar için düzenlenen sosyal uyum ve eğitim programları devam ediyor. Sosyal uyum eğitimlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce ve Birim Sorumlusu Mustafa Bilir’in katılımıyla Kayseri ve Malatya’da beş günlük bir çalışma gerçekleştiriliyor.
Ülkemizde kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri aracılığıyla topluma uyumlarının sağlanması ve Türk çocuklar ile Suriyeli çocuklar arasında karşılıklı diyaloğa ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak bir platformun oluşturulması için Genel Müdürlüğümüz ile UNICEF Türkiye Temsilciliği işbirliğinde “Sosyal Uyum Programı” düzenleniyor.
Program kapsamında Suriyeli çocukların sosyal uyum problemlerini en aza indirmek, toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalıklarını arttırmak, haklarına uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak ve aynı zamanda kültürler arasında karşılıklı anlayışın ve hoşgörünün geliştirilmesi hedefleniyor. Program Çocuk Hakları İl Çocuk Komitelerine kayıtlı Türk ve Suriyeli çocuklar tarafından akran eğitimi tekniğiyle verilen eğitimler şeklinde yürütülüyor.
Bakanlığımızca halen 10 ilde sürdürülen çalışmaların, 2016 yılı içerisinde kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuk sayısının fazla olduğu Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kocaeli, Malatya, Edirne ve Muğla illerine de yaygınlaştırılması kapsamında, Kayseri ve Malatya illerinde gerçekleştirilen eğitim ve etkinliklerle birlikte şu ana kadar 21700 çocuğa ulaşıldı.