…
25 Aralık 2017, Pazartesi

‘’Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında İstihdam Hakkı Sorgulama’’ e-Devlet Kapısı’na Yeni Modül Olarak Eklendi


Devlet tarafından sağlanan tüm hizmetlerin kolay, güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlayan e-devlet sistemine  yeni  bir uygulama daha eklendi.

Birçok kamu işleminin internet üzerinden gerçekleştirilmesine olanak sağlayan e-Devlet Kapısı'na Bakanlığımız hizmetleriyle ilgili bir modül daha açıldı.  

2828 Sayılı Kanunun Ek 1.Maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlanıp reşit olarak ayrılarak kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmeye hak kazanmış kişilerin hak sahipliğini sorgulamak için ‘’Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında İstihdam Hakkı Sorgulama’’ adı altında açılan modül,  E-devlette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başlığıyla sunulan hizmetlere eklendi.

Yeni modül ile sosyal hizmet modellerinden yararlanıp reşit olarak ayrılarak, kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmeye hak kazananlar, kendileri ile ilgili bilgileri sorgulayabilecekler.


Vatandaşların uzun süredir yararlandığı ve önemli verilerine kolayca ulaşabildiği e-Devlet Kapısı'na www.turkiye.gov.tr adresinden ulaşılıyor.
Kullanıcılar aşağıdaki linki tıklayarak bilgi alabilirler.https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-politikalar-muhtac-cocuklar-istihdam-durumu-sorgulama