…
…
…
…
21 Mart 2024, Perşembe Ankara-Türkiye

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aileler ve 81 ilin vali eşlerinin katılımıyla Çankaya Köşkü'nde iftar düzenlendi.


Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aileler ve 81 ilin vali eşlerinin katılımıyla Çankaya Köşkü'nde iftar düzenlendi.

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin ev sahipliğinde düzenlenen iftarda, Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş da yer aldı. İftar öncesinde Sayın Emine Erdoğan şöyle konuştu:

“2012 yılında başlattığımız 'Gönül Elçileri Projesi', bu sorumluluk bilincinin bir neticesidir. İnanıyoruz ki bütün çocukların, her şeyden önce, sevgi ve güven ortamında büyümeye hakkı vardır. Bizler de devlet koruması altındaki çocuklarımızı, koruyucu aileleri ile buluşturmak amacıyla yola çıkmıştık. Bu süreçte, evlatlarımıza ilk önce gönlünü, sonra yuvasını açan koruyucu ailelerin sayısını 8 bin 307'ye çıkardık. Projeyi başlattığımız günden bu yana, binlerce çocuğumuzun ve onlara kavuşan ailelerinin sevinçlerine ortak olduk. Bugün on bine yakın evladımız, onları koruyan gönüllü aileleriyle birlikte, huzur ve şefkat ortamında büyüyor."

Programda, Millet Camisi İmam Hatibi Ali Burak Baldöken tarafından Kuran'ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, dua edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları tarafından Türk Sanat Müziği konseri verildi.