…
15 Ağustos 2017, Salı

Saha İncelemelerine Yönelik Odak Grup Toplantısı Ankara’da Yapıldı


Genel Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan ekiplerin illerdeki kuruluşlara yönelik saha çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede çalışmalar, 8-11 Ağustos tarihleri arasında, Ankara’da 12 kişiden oluşan 3 ekip ile yapıldı.
 
Saha izleme çalışmaları değerlendirmelerine yönelik toplantı Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven başkanlığında Daire Başkanlarımız, İl Müdürü Bestami Erkoç, İl Müdürlüğü protokolü ile bağlı kuruluşlarda çalışan 70’e yakın personelin katılımıyla Ankara ASP İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.
 
 Yerinde İzleme Çalışmalarının Önemi Vurgulandı
Genel Müdürümüz Güven, kuruluşlardaki bakım ve koruma hizmetlerinin sürekli gelişimini sağlamak üzere plan ve programlar hazırladıklarını, Bakanlığımızca belirlenen politikaların sahaya nasıl yansıdığının anlaşılması için yerinde izleme çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.
Ülkemizin geleceği olan genç nesillerin yetiştirilmesi, korunması ve geleceğe hazırlanmasının önemine vurgu yapan Güven; "Yapılan çalışmalarla, çocukların refahını sağlamayı, yaşam kalitesini yükseltmeyi ve temel haklarını en üst düzeyde sürdürebilmeleri hedefliyoruz. Ayrıca denetim ve rehberliğin sorunları belirlemede yol gösterici olduğunu, bu sayede kuruluşları, çocukların gereksinimleri doğrultusunda yeni hizmet modelleri sunacak şekilde geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.
 
 19 İlde Çalışmalar Tamamlandı
Saha çalışmaları kapsamında, bağlı çocuk kuruluşları ziyaret edilerek; koruyucu aile, evlat edinme, korunmaya muhtaç çocuklar, sokakta çalıştırılan çocuklar, sosyal ve ekonomik destek hizmeti ile ilgili değerlendirme çalışmaları da yürütüldü.
 
Adana, Aydın, Uşak, Siirt, Batman, Bitlis, Eskişehir, Bilecik, Kastamonu, Karabük, Çanakkale, Balıkesir, Trabzon, Rize, İstanbul, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ankara ile birlikte 19 İlde saha inceleme çalışmaları tamamlandı.
 
Temmuz ayı itibariyle başlayan izleme, değerlendirme ve rehberlik çalışmalarının Ekim ayı sonuna kadar 81 ilde tamamlanması planlanıyor.