…
30 Temmuz 2017, Pazar

Saha İnceleme Çalışmaları Devam Ediyor


Genel Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan ekiplerin illerdeki kuruluşlara yönelik saha çalışmaları başladı. İl Müdürlükleri ve bağlı kuruluşlarda yaşanan sorunların tespit edilerek yerinde izlemesi ve rehberlik yapılması amacıyla gerçekleştirilen saha izleme çalışmaları  İstanbul’daki kuruluşlarla devam ediyor

 

Multidisipliner Ekip Çalışması

Genel Müdürlüğümüzde farklı alanlarda görev yapan Daire Başkalarının liderliğinde oluşturulan üç ekip tarafından sürdürülen saha çalışmalarına illerde çocuk alanında çalışan personel de katılıyor. 

Multidisipliner bir yaklaşımla kurulan ekipler her hafta üç etap olarak farklı illerde incelemelerde bulunuyor.

 

Saha Çalışmalarına Genel Müdürümüz de Katılıyor

Genel Müdürümüz Dr.Selahattin Güvenin’in de katıldığı saha çalışmalarında şu ana kadar 15 ildeki kuruluşlara yönelik inceleme ve denetim yapıldı.

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Genel Müdürümüz Güven, kuruluşlarda haklarında korunma kararı ve/veya bakım tedbiri kararı alınmış çocukların kaldığını belirterek; bu kuruluşların çocukların korunması, bakımı, yetiştirilmesi ve rehabilitasyonlarının sağlamasına yönelik kapsamlı bir hizmeti yürüttüğünü söyledi.

 

Hem Denetim Hem Rehberlik

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak kuruluşlardaki bakım ve koruma hizmetlerinin sürekli gelişimini sağlamak üzere plan ve programlar hazırladıklarını belirten Güven, Bakanlıkta belirlenen politikaların sahaya nasıl yansıdığının anlaşılması için yerinde izleme çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Denetimlerin rehberliği de içerdiğini kaydeden Güven, bakım ve koruma hizmetlerinin kalitesini, çocukların ihtiyaçları doğrultusunda yükseltmek için hazırlanan plan ve programların sahada nasıl uygulandığını mesleki parametreler ışığında düzenli olarak takip etmek gerekiyor dedi.

Yapılan denetim ve rehberliğin; uygulama sonuçlarını karşılaştırılarak, ihtiyaç ve sorunları belirlemede yol gösterici olduğunu ifade eden Güven, bu sayede kuruluşları, çocukların ihtiyaçları doğrultusunda yeni hizmet modellerini sunacak şekilde geliştirmeyi planlıyoruz dedi.

 

15 İlde Çalışmalar Tamamlandı

Saha çalışmaları kapsamında ekipler şu ana kadar 15 ilde çalışmalarını tamamladı. Adana, Aydın, Uşak, Siirt, Batman, Bitlis, Eskişehir, Bilecik, Kastamonu, Karabük, Çanakkale, Balıkesir, Trabzon ve Rize saha çalışmaları biten iller arasında yer alıyor.
 

Ekipler son olarak İstanbul‘daki kuruluşlarda incelmelerde bulundu. İstanbul'daki çalışmalara Genel Müdürümüz Selahattin Güven de katıldı.  Üç ekibin  istanbul’a yönelik olarak sürdürdüğü saha inceleme çalışmalar bir hafta sürdü.

Temmuz ayının ilk haftasında başlayan izleme, değerlendirme ve rehberlik çalışmalarının Ekim ayı sonuna kadar 81 ilde tamamlanması planlanıyor.