…
16 Şubat 2015, Pazartesi

Refakatsiz ve Ailesinden Ayrı Düşmüş Suriyeli Çocuklar İçin Geliştirilecek Müdahale Modeli Değerlendirme Çalıştayı


Refakatsiz ve ailesinden ayrı düşmüş Suriyeli çocuklar için geliştirilecek müdahale modelinin belirlenmesine yönelik değerlendirme çalıştayı, Bakanlığımız ve UNICEF temsilcileri ile Suriyelilere hizmet veren kampların bulunduğu illerden gelen il müdür yardımcıları ve meslek elemanlarının katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi.

 

Açılış konuşması Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin tarafından yapılan çalıştay programına, Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, UNICEF Çocuk Koruma Sorumlusu Severine Jacomy Vite ve  Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan  katıldı.

 

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin yaptığı konuşmada; bu çalışmanın refakatsiz ve ailesinden ayrı düşmüş çocuklara yönelik hizmetlerin geliştirilmesinde önemli bir adım olduğunu vurguladı. Çalıştay süresince yapılan bir günlük değerlendirmede; ülke genelinde Bakanlığımıza bağlı olarak hizmet veren İl Müdürlüklerinin temsilcileri ile Ürdün Alternatif Bakım Sistemleri Modelinin Türkiye’de uygulanabilirliği ve Türkiye’de uygulanabilecek alternatif bakım modelleri tartışıldı. Refakatsiz ve ailesinden ayrı düşmüş Suriyeli çocukların aile odaklı hizmetlerden yararlandırılması, gönüllü ve koruyucu aileler tarafından desteklenmesine yönelik alternatif modeller tartışıldı.

 

Refakatsiz Suriyeli çocuklara yönelik hizmet alanlarında yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerilerine yönelik olarak grup çalışması yapıldı. Yapılan grup çalışmaları sonucunda refakatsiz çocukların tespiti ve uygun hizmet modellerinden yararlandırılmalarına yönelik olarak standart operasyonel prosedürlerin belirlenmesine yönelik çalışmalar yapıldı.