…
01 Nisan 2015, Çarşamba

Öz değerlendirme sistemi bölge toplantıları başladı


Genel Müdürlüğümüz Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve  UNICEF’in teknik desteği ile yürütülen öz değerlendirme bölge toplantılarının ilki Hatay’da yapılıyor. Öz değerlendirme sisteminin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında  16 ilde  düzenlenecek  olan eğitim  toplantıların haziran ayında tamamlanması planlanıyor.
Savon Otelde başlayan toplantıya, Adana, Mersin Osmaniye, Kilis ve Hatay  ASP İl Müdürlüklerinde çocuk hizmetlerinden sorumlu olarak  görev yapan İl Müdür Yardımcıları ile  Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi,  Çocuk Destek Merkezi ve  Çocuk Evleri Sitesinde görev yapan Kuruluş  Müdürleri  katıldı.
Öz değerlendirme sisteminin illerde izlenmesi ve yerinde rehberlik yapılması amacıyla gerçekleştirilen toplantının ilk gününde Bakım Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli Birim Yöneticisi Betül Teker tarafından “ Ulusal Bakım Standartları” ve “Minimum Standartlar Yazılım Programı” hakkında uygulamalı eğitim verildi.
Toplantının 2. ve 3. gününde Samsun BSRM Müdürü Sevil Bilasa, ÇEKOM Müdür Yardımcısı Mustafa Keskin, Öğretmen Ebu Talip Yılmaz, Adana’da  Sosyal Çalışmacı olarak görev yapan Kürşat Köstü, Konya’da Psikolog olarak görev yapan Cüneyt Özdemir ve Betül Teker rehberliğinde kurulan gruplarla  öz değerlendirme konusunda  bugüne kadar yapılan çalışmalar, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgi alışverişinde bulunulacak.