…
09 Mayıs 2016, Pazartesi

Ordu ve Giresun Kardeşliği Çocuk Hakları Tanıtım Şöleni ve Konferansı


Ordu ve Giresun  çocuk komitelerinin işbirliğinde gerçekleştirilen  çocuk hakları tanıtım şöleni ve konferansı  Giresun’da yapıldı.

Ankara Üniversitesinden Profesör Doktor Ayşe Yalın, Prof. Dr. Emine Akyüz, Ordu Üniversitesinden Doçent Dr. Oya Sevcan Orak’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, Ordu ve Giresun illeri Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyesi çocuklar, Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, ASP İl Müdürleri Mustafa Tosun  ve Recep Dizdar, Giresun Üniversitesinden akademisyenler ve  Genel Müdürlüğümüz Çocuk Hakları Başkanlığı Birim Sorumlusu Mustafa Bilir katıldı.


Ordu ve Giresun kardeşliği adı da verilen ve sunuculuğunu da çocuklarımızın yaptığı şölen programında,  Ordu ve Giresun illeri Çocuk Komiteleri tarafından yapılan faaliyetlerle ilgili tanıtım ve video görselleri sunuldu, hukuk sistemimizde çocuk hakları, ergenlik döneminin genel gelişim özellikleri, çocukların karşılaştığı zorlu olaylar ve çocuğa karşı uygulanan şiddet ve istismarla mücadele konularında bilgilendirme yapıldı.