…
21 Ağustos 2014, Perşembe

"Onun Kimsesi Benim"


 

 

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen"Onun Kimsesi Benim” projenin finali İstanbul’da yapıldı.

 

İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Yerleşkesi’nde gerçekleşen şenliğe, İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Ar-Ge ve Proje Daire Başkanı Mehmet Erdoğan, ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut  ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocuklar katıldı.

 

Program çerçevesinde 2 gün boyunca tarihi ve turistik geziler yapan çocuklar şenlikte illüzyon gösterileri,  luna park eğlenceleri, tırmanma duvarı gibi çeşitli etkinliklerle eğlendiler.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, kimsesiz çocukların fiziki ihtiyaçlarının karşılanması anlamında herhangi bir eksikliğin olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

 

"Hayat, sadece maddi imkanlarla sınırlı değil. Aile ortamı, sevgi, güven, sırtınızı dayayacağınız, sıkıntılı olduğunuzda size destek olacağını bildiğiniz birilerinin olması çok önemli. Biz bunu da vermeye çalışıyoruz ama bir yere kadar. Bu tür kuruluşların çocuklarla kurduğu ilişkiler, çok daha dostane, sıcak, samimi ve aile eksikliğini giderecek ortamı sağlayabiliyor. Bu proje de o ortamı sağlayan, çok yönlü bir proje. Bu projeyle kimsesiz çocuklar, bir kardeşe sahip olurken, imam Hatipli öğrenciler de başka bir dünyayı tanımış oldu."

 

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin, bulundukları kentlerdeki annesi, babası olmayan ya da bir abla ve ağabey sıcaklığına ihtiyaç duyan çocukların birbirlerinin kimseleri olması için bu projeyi yaptıklarını söyledi.

 

Önce rehber öğretmenlerin imam Hatipli öğrencilere Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki çocuklarla nasıl iletişim kuracakları konusunda eğitim verdiğini belirten Korkut, "Daha sonra çocuklarla irtibata geçip beraber vakit geçirdiler. Kahvaltı yaptılar, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katıldılar. Her öğrenci bir kardeşiyle eşleşti ve bazen topluca bazen de birebir görüşmeler düzenlendi" diye konuştu.

 

“Onun kimsesi benim projesi”

 

Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Bingöl, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Van, Yozgat ve Zonguldak gibi Türkiye çapında pek çok ilde birden gerçekleştirilen ‘Onun Kimsesi Benim’ projesi kapsamında İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan çocukların iletişime geçmesi sağlandı. Bu yıl 27 ilde ve 840 öğrenci ile gerçekleştirilen projenin gelecek yıllarda yaygınlaştırılarak devam etmesi hedefleniyor.