…
27 Ocak 2016, Çarşamba

Nar Taneleri Projesi Personel Eğitimi Samsun’da Yapıldı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Boyner Grup’un önderliğinde, Birleşmiş Milletler  Nüfus Fonu (UNFPA) teknik desteği ile  yürütülen Nar taneleri Projesi  personel eğitimi Samsun'da yapıldı.
Nar Taneleri Projesinin uygulama sürecinde biriktirdiği olumlu geri bildirimler 2013 yılından başlayarak  projeyi yeni bir evreye taşıdı.  Model  oluşturmak üzere belirlenen 7 ilde (Konya, İzmir, Ankara, Sivas, Diyarbakır, Samsun, Bursa) ÇHGM’ne bağlı kuruluşlarda çalışan bakım elemanı, grup ve ev sorumluları, meslek elemanları ve yöneticilerle yapılan ihtiyaç analizi çalışmaları sonucu gelişim göstermesi ve güçlendirilmesi  gerekli alanlar tespit edildi.
2014 yılında, seçilen pilot illerde (Sivas, Bursa, Diyarbakır, Samsun) sevgi evi, çocuk evlerinde çalışan kurum personeline; ergenlik dönemi sorunları, öz bakım, çocuk gelişimi ve çocuk psikolojisi, yetişkin-yetişkin iletişimi ve öfke kontrolü, beslenme alışkanlıkları ve toplumsal cinsiyet rolleri farkındalığı gibi konularda  eğitici eğitimi  ve süpervizyon çalışmaları gerçekleştirildi.
Daha önce Samsun’da  Eğitici eğitimi almış personel;  meslek elemanlarına ve bakım elemanlarına grup mentörlük, iletişim ve toplumsal cinsiyet konularında eğitim verdi. Genel Müdürlüğümüze bağlı  kuruluşlardan  hizmet alan 13-18 yaş grubu tüm çocukların kişisel gelişimleri ve güçlendirilmelerini amaçlayan Nar Taneleri Projesi  kapsamında gerçekleştirilen çalışmalardan  çocuklarla çalışan tüm  personelin yararlandırılması ve  eğitimlerin ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.