…
23 Temmuz 2017, Pazar

Minik Kalpler Trafikte


“Minik Kalpler Trafikte" projesi ile Sivas Sevgi Evleri'nde kalan koruma altındaki çocuklarımız, kurumun bahçesine yaptırılan trafik eğitim pistinde akülü araçlara binerek trafik kurallarını öğreniyor.

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında bulunan 0-6 yaş aralığındaki çocuklara trafikte uyulması gereken kurallar, kurulan trafik pistinde uygulamalı olarak aktarıldı.  

 

400 Metrekarelik Alanda Eğitim Pisti


Sivas Valiliği tarafından yürütülen, Sivas ASP İl Müdürlüğünce uygulanan “Minik Kalpler Trafikte" projesi ile kuruluşta kalan 0-6 yaş grubundaki çocuklarımız sosyal, duygusal ve bedensel gelişimine katkı sağlamak amacıyla trafikte dikkat edilmesi gereken kuralları eğlenerek öğrendi.


Sevgi Evleri'nde bulunan 400 metrekarelik bir alan içerisinde trafik eğitim pisti hazırladıklarını aktaran Sivas İl Müdürü Hasan Aykut; Sivas Valiliği, Sivasspor Kulübü, Eczacılar Odası Birliğine Projeye katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

 

Uygulamalı Eğitimle Bilgiler Pekişiyor

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından başlatılan projeyle, Kuruluş bahçesine yaptırılan pistte haftanın belli günlerinde akülü araçlara binen çocuklar, eğitmenleri nezaretinde trafik kurallarını öğreniyor.


Projenin hedefleri arasında; koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımızın sosyal yaşama katılım sürecinde trafikte bulunduğu esnada oluşabilecek hataları en aza indirmek, çocukların trafik kurallarına uyma konusunda özellikle erken yaşlarda alacağı eğitim ile kurallara uymayı alışkanlık ve yaşam tarzı haline getirmesini sağlamak yer alıyor.