…
15 Nisan 2015, Çarşamba

Milli Güreşçimiz Fatih Başköy için kutlama


Polonya'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçimiz Fatih Başköy için Ordu’da bir kutlama programı yapıldı.
Milli güreşçimiz Fatih’i; aralarında  İl Müdürü Ömer Demiröz, İl Müdür Yardımcıları Ercan Okur,  Ender Yanık, Ordu ASP Spor Kulübü Başkanı ve Güreş İl Temsilcisi Fahrettin Alkan, kurum çalışanları, sporseverler, Asp Spor Kulübü yöneticileri, güreşçiler ve çocukların bulunduğu kalabalık bir topluluk karşıladı.
23 yaş altında  ilk defa düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin ilk altın  madalyasını kazanan Fatih’i Ordu ziyaretinde ilk olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu kabul etti.  Kabulde başarılarından dolayı Başköy'ü kutlayan Vali Balkanlıoğlu; gençlerin, eğitim hayatlarının yanı sıra sporla ilgilenerek başarı elde etmelerinin önemini  vurgulayarak, güreşçimize başarılarından dolayı çeşitli ödüller verdi.“Fatih Başköy Spor Salonu”
Kutlama, huzurevi yerleşkesinde bulunan çok amaçlı spor salonunda devam etti. Burada konuşan Ordu ASP İl Müdürü Ömer Demiröz, yerleşke içinde bulunan spor salonuna Fatih Başköy adının verildiğini belirtti. Yapılan seremoni ile spor salonuna yeni tabelası takıldı. Milli güreşçimize bir ödül de antrenörü Yüksel Karaman’dan geldi, Fatih’in azimle çalışınca her şeyin başarılacağına çok güzel bir örnek olduğunu ifade eden Karaman, milli güreşçimizi kutlayarak bir altın hediye etti.  
Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altındayken güreşe başlayan ve ard arda aldığı  başarılı sonuçlarla Güreş Milli Takımına seçilen Fatih Başköy’ün kariyerinde pek çok uluslararası başarı yer alıyor. Halen Samsun 19 Mayıs Üniversitesi BESYO öğrencisi olan Fatih, güreş kariyerine istanbul Büyüşehir Belediyespor'da devam ediyor.