…
14 Mayıs 2017, Pazar

Koruyucu Aileye Farkındalık için Vosvos ve Murat124'ler ile Şehir Turu


Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneği (KOREV), koruyucu ailelik ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Vosvos ve Murat 124’ler ile şehir turu etkinliği düzenledi.

 

Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneği (KOREV), koruyucu ailelik ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Vosvos ve Murat 124’ler ile şehir turu etkinliği düzenledi. "Koruyucu Aile Olun" yazıları ile donatılan klasik araçlarla gezen koruma altındaki çocuklar da gönüllerince eğlendi.

 

KOREV, koruma altındaki ve sevgi evlerindeki çocukların güzel bir gün geçirmesi ve kamuoyunda koruyucu ailelik ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla klasik araçlarla Ankara turu etkinliği düzenledi. VosTeam Ankara Kulübü ile Murat 124 Sevdası Kulübü işbirliğinde düzenlenen etkinlikte klasik araçlar ’Koruyucu Aile Olun’ yazıları ile süslendi. Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom önünde toplanan klasik araç tutkunları, çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için kontak açtı.
Genel Müdürümüz Selahattin Güven ve Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç'in Bakanlığımızı temsilen yer aldığı, 74 adet Vosvos ile Murat 124 aracın katıldığı etkinlikte 150 çocuk gönüllerince eğlendi. Balonlar ve Türk bayrakları ile donatılan klasik araçlara binen çocuklar, Ankara’nın çeşitli yerlerini gezme fırsatı buldu.

 

Çocuklar, yaklaşık 1 buçuk saat süren yolculuğun ardından bir başka etkinlik ile buluştu. Oran’daki Kuğulu Montessori Okulunda devam eden etkinlikte dans edilip oyunlar oynandı. Çuvallarla koşma yarışında kıyasıya mücadele eden çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.


"4 bin 247 koruyucu ailemizin yanında 5 bin 173 çocuğumuz bulunuyor"
 

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Selahattin Güven  tüm anneler ile koruyucu annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak, "Bugün itibariyle 4 bin 247 koruyucu ailemizin yanında 5 bin 173 çocuğumuz bulunuyor. Kuruluşlarımızda kalan çocuklarımızın da sıcak aile ortamlarına ihtiyaçları var. Bu nedenle bütün ailelerimize koruyucu aile olmaları için çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.


"Koruyucu aileliği lütfen fark edin"


 

KOREV Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz, etkinlikte koruma altındaki çocuklarla birlikte olduklarını belirterek, Murat 124 Sevdası ile VosTeam’ın araçlarını çocuklarla doldurduğunu ifade etti. Ankara’yı gezdiklerini kaydeden Aydeniz, oyunlar ve ikramlarla çocukların gönüllerince eğlendiğini dile getirdi. Aydeniz, KOREV’in koruma altındaki tüm çocuklar için çalıştığını vurgulayarak, "Amacımız yuva ve yurtlarda çocukların kalmaması, her çocuğun sevgi dolu bir ailede büyümesi için faaliyetler yürütmek. Koruyucu aileliği lütfen fark edin, koruyucu ailelik diye bir kavram olduğunu lütfen öğrenin" çağrısında bulundu.

 

VosTeam Ankara Yöneticisi Emre Çimen, koruyucu aile olmakla ilgili farkındalık sağlamak için toplandıklarını belirterek, Vosvos ve Murat 124 araçlarına ’Koruyucu Aile Olun’ yazılarını yapıştırdıklarını ifade etti. Ankara turu yaptıklarını anlatan Çimen, çocukların tur boyunca mutlu olduklarını söyledi.
 

Murat 124 Sevdası Yöneticisi Sinan Demir, her araca 3 çocuk ile 1 koruyucunun bindiğini ve araçlara farkındalık oluşturulması amacıyla yazılar yazdıklarını kaydederek, "Herkesin koruyucu aile olmasını tavsiye ediyorum" dedi.