…
09 Haziran 2016, Perşembe

Koruyucu Ailelerimizle İftarda Buluştuk


Bakanlığımız ile koruyucu ailelerimiz Ramazan ayında 65 ilde iftarda bir araya geldi. Korunma ihtiyacı olan çocukların aile ortamında bakımlarının sağlanmasına yönelik olarak, Koruyucu Aile Hizmetinin tanıtımı ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlaması ve mevcut koruyucu ailelerin onurlandırılması amacıyla iftar yemekleri düzenlendi.
 
Bakanlığımızın aile yanında bakım odaklı çatısı altında Genel Müdürlüğümüzün bir elinden tuttuğu ve tutmaya devam edeceği çocukların öteki elinin koruyucu aileler ve toplum tarafından tutulması hedeflendi.
 
İftar programlarına Bakanlığımızı temsilen üst düzey yöneticiler ve ilin valisi başta olmak üzere diğer protokol üyeleri de katılımda bulundu.
 
Bakanlık düzeyindeki katılımlarla koruyucu ailelerimizin desteklenmesi ve hizmetin özendirilmesi sağlandı. Hizmet kapsamındaki mutlu koruyucu aileler ve çocukların toplumda bilinirliği ile daha çok korunmaya muhtaç çocuğun koruyucu aile yanına yerleştirilmesi planlanıyor.
 
İçerikleri özellikle çocuklarımızın da hoşça vakit geçirmelerine yönelik hazırlanan iftar programlarında aralarında Karagöz gösterilerinin de yer aldığı geleneksel ramazan eğlencelerine, palyaço şovlarına ve diğer çocuk oyunlarına bolca yer verildi.