…
26 Eylül 2016, Pazartesi

Koruyucu Aileler Kahvaltıda Buluştu


Koruyucu aileler ve bakımını üstlendikleri çocuklar, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.
 
Atılım Üniversitesi kampüsünde, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve KOREV işbirliğiyle kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur, Daire Başkanları Hakkı Bilgiç, Ahmet Aydınbelge, Ankara ASP İl Müdürü Bestami Erkoç, KOREV Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz ile koruyucu aile yanında bakılan çocuklar ve aileler katıldı.
 
Genel Müdürümüz Ahmet Okur kahvaltıda yaptığı konuşmada koruyucu aile olmanın önemine değindi. Koruyucu aileleri, "kahraman aileler" olarak nitelendirdiklerini ifade eden Okur, "Koruyucu aile olduğunuzu saklamanız gerekmiyor. Bilakis, sizleri topluma örnek ve kahraman insanlar olarak göstermemiz gerekiyor. Sizlerin de örnek aileler olarak koruyucu aileliğin yaygınlaştırılması için bize destek vermenizi istiyoruz" dedi.
 
KOREV Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz, kurmayı planladıkları koruyucu aile ormanı için kısa süre içerisinde kendilerine bir yer tahsis edileceğinin müjdesini verdi. Koruyucu ailelerin toplumda görünürlüğünün artmasının önemine işaret eden Aydeniz, "Bizler ne kadar gizlenmezsek, ne kadar topluma örnek olursak,  koruyucu aile olmanın çocuk sahibi olma biçimi olduğunu dillendirirsek toplum bunu çok daha kolay kabullenecek ve çocuklar sağlıklı bir ortamda büyüyecekler" diye konuştu.
Sihirbaz gösterisinin de yapıldığı programda çocuklar balonlarla süslenen bahçede, şarkılar eşliğinde palyaçolarla eğlendi.