…
16 Nisan 2015, Perşembe

Koruyucu Aile Lider Eğitici Eğitimi Devam Ediyor


Koruyucu aile yanına yerleştirilecek çocukların hizmetten en üst düzeyde yararlanması amacıyla düzenlenen “Koruyucu Aile Lider Eğitici Eğitimi” Ankara’da yapılıyor. Unicef’in teknik desteği  ile hayata geçirilen  eğitim programı ile koruyucu ailelerin  ebeveynlik becerilerinin geliştirilmesi  ve  koruyucu aile hizmetinin işleyişi hakkında yeterli bilgilere sahip olmaları hedefleniyor.
Açılışı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin tarafından yapılan eğitim programında Doç.Dr. Hasan Büker  ve Doç.Dr. Sebahattin Gültekin eğitimci olarak görev aldı. Çocuk Hizmetleri Genel Müdür  Yardımcısı Ahmet Okur, Aile Yanında Destek Hizmetleri  Daire Başkanı Nusret Soylu, Koruyucu Aile Birimi çalışanları ve 25 il müdürlüğünde uygulayıcı olarak çalışan 30 meslek elemanının katıldığı program sonunda,  eğitim alanlara  “Koruyucu Aile Lider Kolaylaştırıcı  Eğitimi Programı Katılım Belgesi” verilecek.
Bu alanda çalışan eğitici sayısının arttırılması ve daha önceden eğitim görenlerin bilgilerinin pekiştirilmesini yönelik olarak  13 Nisan’da Ankara’da başlayan program, 17 Nisan’da sona erecek.