…
08 Nisan 2018, Pazar

“Korunma ve Bakım Altında Bulunan Çocuklar İçin Entegre Bakım Sistemi Çalıştayı”


Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen “Korunma ve Bakım Altında Bulunan Çocuklar İçin Entegre Bakım Sistemi Çalıştayı”  Ankara’da yapılıyor.
İki gün sürecek çalıştaya; Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven, Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bilir, Romanya, Slovenya ve İspanya’dan uzman konuşmacılar, 26 ilden engelli çocuklara bakım hizmeti sunan kuruluşlarda görev yapan alanında deneyimli personel ile Genel Müdürlüğümüzü temsilen ilgili daire başkanlıklarından çalışanlar katılıyor.
Genel Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen proje ile bedensel, zihinsel ve ruhsal engellilikleri nedeniyle normal yaşamın gereklerine uyamama durumunda olan engelli çocuklarımıza götürülen hizmetlerde farklı standartların geliştirilmesine ve entegre bakım sisteminin oluşturulması amaçlanıyor.  AB Bakanlığı aracılığıyla TAIEX Programına sunularak kabul edilen proje kapsamında gerçekleştirilen çalıştay  ile  mevcut durumun gözden geçirilmesi ve yurtdışı uygulama örneklerinin değerlendirilmesi planlanıyor. Projenin ikinci aşamasında iyi uygulama örneklerini yerinde görmek üzere yurt dışı ziyareti gerçekleştirilecek.
Projenin birinci aşaması olan çalıştay kapsamında engelli çocuklar ile engelli olmayan çocukların birlikte bakıldıkları yatılı bakım kuruluşlarının (çocuk evleri/çocuk evleri sitesi) özellik ve standartları ele alınacak.
Çalıştayda ilk gün Romanya, Slovenya ve İspanya’dan üç uzman, konuşmacı olarak katılım sağlayarak engelli çocuklara sunulan bakım hizmetlerine ilişkin yurtdışı örneklerini paylaşacak.  Çalıştayın ikinci gününde ise grup çalışmaları yapılarak yatılı bakım kuruluşlarının özellik ve standartları belirlenecek.