…
29 Ocak 2021, Cuma Ankara,Türkiye

Korunma Altında Çocuklarla Çalışan Personelin Niteliği Artıyor


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bakım Personeli Eğitici Eğitimleri sona erdi. 81 ildeki çocuk bakım kuruluşlarında yönetici ve meslek elemanı statüsünde görev yapan 380 personelin katılımıyla gerçekleşen eğitim üç gün sürdü.

Vakalar Üzerinden Uygulama Örnekleri

Bakım Personeli Eğitim Rehberindeki konuların kaynak olarak kullanıldığı eğitime, illerdeki çocuk bakım kuruluşlarında görev yapan meslek elemanı ve yönetici personel büyük ilgi gösterdi.  Eğitimde; çocuk hakları ve çocukla çalışma konusunda etik ilkelerden, bakım personelinin yasal görev ve sorumlulukları ile bakım personelinin taşıması gereken çocuk koruma ve bakım yetkinliklerine kadar, çeşitli konu başlıkları masaya yatırıldı.

Eğiticilerin, Çocuk Evleri ve Çocuk Evleri Sitesinde yaşanan örnekler üzerinden vaka analizleri yaptığı eğitimde, katılımcılara çocukların yaş ve gelişim durumlarına göre ihtiyaçları ile bu konuda bakım personelinin desteklenmesine yönelik bilgiler verildi.

Eğitimde ayrıca; çocuklarla etkili iletişim, davranış sorunlarına karşı yaklaşım, yaşam becerilerinin desteklenmesi ve sağlıklı yaşam bileşenleri, evlerde afet ve acil durumlar ile her türlü kaza durumuna karşı alınması gereken önlemler ve ilk yardım konuları ele alındı.

Rehberdeki konulardan oluşan üç günlük eğitim, 8 oturumda gerçekleşti. Eğitime, 111 Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü ile 79 Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde görevli meslek elemanı ve yönetici statüsündeki 380 personel katıldı.  

Düzenli olarak yapılması planlanan eğitimlerle, çocuk evleri ve çocuk evleri sitesinde hizmet almakta olan çocuklara birebir hizmet veren bakım personelinin, çocuklarla çalışma konusundaki kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.