…
08 Temmuz 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

Koruma Altındaki Çocuklara Sunulan Hizmetlere Yönelik İstişare Toplantısı Yapıldı


Korunma ve bakım altındaki çocuklarımızın yaşadığı Çocuk Evleri Sitelerinde çocuklara sunulan hizmetlerin niteliğinin artırılmasına yönelik istişare toplantısı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Zeliha Sağlam’ın başkanlığında yapıldı.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezleri ve Çocuk Evleri Sitelerinde Müdür olarak görev yapan 190 yöneticinin katıldığı toplantıda, salgın süreci başta olmak üzere kuruluşlardaki işleyişe yönelik konular ele alındı.

 Çocuk Destek Gelişim ve Eğitim Programı

Çocukların hayata hazırlanması yönünde yapılan çalışmaların geliştirilerek yürütülmesi yönünde beklentilerin dile getirildiği toplantıda, çocukların bilişsel, duygusal ve psikososyal yönden sağlıklı gelişmesi için çocuk evleri ve çocuk evleri sitesinde hayata geçirilen Çocuk Destek Gelişim ve Eğitim Programının bütün illerde uygulanmasına yönelik planlama yapıldı.

“Rol Model” ve “Nesiller Buluşuyor”

Toplantıda, çocukların üretken, topluma yararlı ve sorumluluk duygusuna sahip bireyler olarak yetiştirilmesi amacı ile hayata geçirilen “Rol Model” ve “Nesiller Buluşuyor” gibi projelerin aktif uygulanmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

“Benim Rehberim Programı”

Korunma ve bakım altında bulunan gençler ile reşit olduktan sonra çalışma hayatı ve öğrenim hayatına devam eden ve benzer yaşam deneyimlerine sahip gençler arasında rehberlik ilişkisinin kurulması amacıyla uygulamaya konulan “Benim Rehberim Programı” da toplantıda ele alınan konular arasında yer aldı. Reşit olduktan sonra kendilerine sunulan istihdam hakkından yararlanarak işe yerleştirilen ve kendi hayatlarını kuran gençlerin, halen korunma ve bakım altında bulunan küçüklerine rehberlik ederek, onlarla yaşam deneyimlerini paylaştığı bir proje olan “Benim Rehberim Programı”nın bütün illerde etkin bir şekilde uygulanması için yapılması gerekenler toplantıda detaylı olarak konuşuldu.

“Bir Meslek Bir Gelecek”

Koruma altında bulunan 13-18 yaş grubundaki çocukların, ilgi ve yeteneklerine uygun meslek seçimlerini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen  “Bir Meslek Bir Gelecek” projesi gibi mesleki etkinlik ve uygulamalara yönlendirilmesi yönünde yapılması gereken çalışmalar da toplantıda ele alınan konular arasında yer aldı. 

Çalışmaların bütün illerde belli bir standart ve eşgüdüm içinde yürütülmesinin hedeflendiği toplantıların düzenli olarak yapılması planlanıyor.