…
23 Temmuz 2020, Perşembe Ankara,Türkiye

Korev’den Genel Müdür Koç’a Ziyaret


Korev başkanı Ülkü Aydeniz Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan Koç’u ziyaret etti. Aydeniz ve çalışma arkadaşları tarafından gerçekleştirilen tanışma ziyaretinde koruyucu aile hizmet modelinin geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar ve birlikte yapılabilecek projeler konuşuldu.

Aydeniz, koruyucu aile hizmet modeline ilişkin Bakanlık tarafından yapılan yasal düzenlemeler ve yürütülen çalışmalara ilişkin görüşlerini paylaştı, koruyucu ailelerden alınan geri bildirimler doğrultusunda taleplerini iletti.

Dijital Çalıştay

Bütün çalışmaları bu alanda hizmeti olan tüm taraflarla işbirliği ve görüş alışverişi çerçevesinde yürütmeye özen gösterdiklerini hatırlatan Genel Müdür Koç,  dile getirilen hususların ele alındığı bir çalıştayın zoom üzerinden yapılması için ilgili daire başkanlığına talimat verdi.

Çocuk Odaklı Yaklaşım

Koç görüşmede, koruyucu aile hizmet modelinin çocukların üstün yararı ilkesi gereğince sürekli bir iyileştirme halinde olgunu belirterek, “önceliğimiz elbette ki çocukları aile yanında desteklemek, ailelerin çocuklarına iyi anne baba olmaları için koruyucu önleyici hizmetleri etkinleştirmek,  ama maalesef bu her durumda mümkün olamayabiliyor. Çocuklarımız için birden fazla sosyal hizmet modelini hayata geçirmemizin altında bu gerekçe yatıyor. Bu anlamda koruyucu aile hizmeti çok önemsediğimiz bir model” dedi.

“Hafıza oluşturmak istiyoruz”

Sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençlerin aileleriyle görüştüğü mekanlara ilişkin bir takım yenilikler getirileceği bilgisini veren Koç, “çocuklar bu odaları hafızalarına iyi bir ortam olarak kodlasın, burada yapılan görüşmeleri iyi anılarla eşleştirsin istiyoruz” dedi.

Koruyucu Aile Buluşmaları

Koruyucu aile yanında bakılan çocukların kardeş ve akran desteğine ihtiyacı olduğunu hatırlatan Koç, Korev tarafından düzenlenen aile buluşmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akran Kafe

Bakanlık olarak koruyucu ailelerin çocuklarıyla gideceği mekanlar için çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi. 

Bu mekanların çocukların kaliteli zaman geçirmesi ve kendi yaş grubundaki diğer çocuklarla tanışması için iyi bir fırsat olacağını ifade eden Koç, ailelerin birbirleriyle kuracağı bağın çocukları da olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.  Koç,  bu mekanların Akran Kafe ismiyle her şehirde ailelere hizmet vereceğini söyledi.