…
14 Ağustos 2016, Pazar

Kızlar Atakta Kampı


Genel Müdürlüğümüz ile Alternatif Yaşam Derneği işbirliği çerçevesinde yürütülen  “Kızlar Atakta Kampı” Antalya’da yapıldı. 7 ilde “Koruyucu Aile” yanında kalan 98 kız çocuğumuz Düşler Akademisi/Kaş Çukurbağ tesislerinde misafir edildi. Kampa katılan 12-18 yaş aralığındaki çocuklara temel sağlık, beslenme, ilk yardım, liderlik ve takım çalışması, çocuk, engelli ve kadın hakları konularında eğitim verilerek çeşitli açık hava etkinlikleri düzenlendi.
 
Kampın 2016 yılı programı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında altışar günlük eğitimler olarak planlandı. Psikologlar, uzman eğitmenler ile gönüllüler eşliğinde verilen eğitimler doğada zaman geçirmek/doğa sporları, gökyüzünü tanıma, deniz sporları, doğada sanat, gücünü ve kendini keşfetme, takım olmayı öğrenme başlıklarını kapsıyor. Kamp boyunca çocuklarımıza psikologlar eşliğinde danışmanlık hizmeti veriliyor. Proje ile gençlerin motivasyonu artacak
 
Proje ile engeli olan/olmayan katılımcıların birlikte yapacakları etkinliklerle sosyal hayata tam katılım ve bütünleşmenin sağlanması, spor, doğa ve takım çalışması eğitimleri aracılığıyla özgüven, spor kültürü, bütünleşme, sosyal girişimcilik konularında genç yaşta yönlendirilmeleri hedefleniyor.
Katılımcıların, toplumda seçecekleri rollerde, kendilerini ifade ediş biçimlerinde, kariyer seçimlerinde zihinsel ve fiziksel kapasitelerini arttırılması yoluyla ergenlik sonrası dönemde de yüksek motivasyonlu, kendine güvenen, cesaretli ve girişimci genç kızlar olarak toplumda yer almaları amaçlanıyor.