…
07 Haziran 2016, Salı

Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Çocuklara Yönelik Sosyal Uyum ve Eğitim Programı


Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri aracılığı ile kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuklar için düzenlenen sosyal uyum ve eğitim programları devam ediyor. Sosyal uyum eğitimlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce, Birim Sorumlusu Mustafa Bilir ve AB izleme heyetinin katılımıyla Hatay’da iki günlük bir çalışma gerçekleştirildi.
Program süresince 15 Türk ve 15 Suriyeli çocuğun katıldığı Sosyal Uyum Eğitimi uygulaması yerinde izlendi. Hatay, İskenderun, Mardin, Kahramanmaraş, Kilis yetişkin temsilcileri ile akran eğiticileriyle bilgi alışverişinde bulunuldu.
AB-MADAD Fonu Türkiye’deki ‘’Kayıp Nesiller Olmasın’’ projesi kapsamında, ülkemizde kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri aracılığıyla topluma uyumlarının sağlanması ve Türk çocuklar ile Suriyeli çocuklar arasında diyaloğa ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak platform Genel Müdürlüğümüz ve UNICEF Türkiye Temsilciliği işbirliğinde oluşturuldu. Program kapsamında şu ana kadar 6969 Suriyeli çocuğa eğitim verildi.