…
29 Kasım 2014, Cumartesi

İstanbul'da koruyucu aile panelleri yapıldı



İstanbul'da her iki yakada iki ayrı Koruyucu Aile Paneli düzenlendi. İlki Fatih'te düzenlenen ‘Koruyucu Aile Paneli’nin, ikincisi Üsküdar’da düzenlendi. Panele Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez'in eşi Hatice Görmez, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Diyanet İşleri Başkanlığında görevli çok sayıda vaiz ve çalışan katıldı.
İstanbul Fatih ve Üsküdar'da Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün ev sahipliğinde Koruyucu Aile Panelleri düzenlendi. Paneller, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Burada bir konuşma yapan Hatice Görmez, “Yüce Rabbimiz bizi bir sürü sorumluluklarla dünyaya göndermiştir. Bu sorumlulukların en başında Rabbimize olan sorumluluklarımızdır. Sonra kendi nefsimize kendimize olanlardır. Daha sonra topluma karşı olan ve içinde yaşadığımız çevreye olan sorumluluklarımız diye sıralayabiliriz. Ben burada topluma karşı olan sorumluluklarımızın bir parçası olan yetimlerimizin de bu alanın içinde olması gerektiğini sizlerle birlikte hatırlamak için karşınızdayım. Çünkü yüce Rabbimiz sevgili peygamberimize İslam’ı gönderdiğinde namaz kılın, ibadet edin, zekat verin emrinin hemen yanında sakın yetimi itip kakmayın, sakın öksüzü bırakmayın isteyeni azarlamayın, size sığınanı yanınızdan uzaklaştırmayın diyerek bize bir toplumun toplum yapan temel ilkeleri de beraberinde gönderip bizleri bunlarla vazifelendirmiştir” dedi.
Panelin açılışında konuşma yapan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin aile odaklı hizmetlerin önemine değinerek bu çalışmaların artarak devamının sağlanması gerektiğini belirtti. Kuruluş bakımında çocukların bütün  ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılandığını, ancak en büyük ihtiyaçları olan aile özleminin giderilemediğini ifade eden Aytekin, “Her çocuğun bir ailesi olmalı” anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi.
Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nusret Soylu ise Devletin bütün çocukları olası risklerden korumak için her türlü tedbiri aldığını, özellikle korunması gereken bütün çocukların iyi şartlar altında yetiştirilmeleri için farklı hizmet modelleri geliştirildiğini ifade ederek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak toplumun temelini oluşturan aileye çok önem verdiğimiz gibi hizmetlerimizde de “Önce Çocuk” anlayışının benimsenmesini önemsiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından panel, İstanbul Aydın Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Saim Yeprem başkanlığında yapılan soru- cevabın ardından sona erdi.