…
03 Nisan 2015, Cuma

İş Hayatına Uyum Seminerleri Kırklareli İl Müdürlüğü'nde devam ediyor


Genel Müdürlüğümüz Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘’İş Hayatına Uyum Seminer Programları’’ Kırklareli İl Müdürlüğü ile  devam ediyor. Türkiye’deki bütün  ASP İl Müdürlükleri tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve geçtiğimiz günlerde Bolu, Ordu ve Antalya’da da yapılan eğitim programları 81 ilde devam edecek.
Kırklareli İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen  etik ve rehberlik eğitimi, Genel Müdürlüğümüzde bakım sonrası rehberlik hizmetlerinden sorumlu olarak görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Kenan Topçu tarafından verildi.
Aralık ayında 3413 Sayılı Yasadan faydalanarak işe yerleştirilen  Kırklareli Müdürlüğü kayıtlarındaki 14 genç memur adayı için düzenlenen eğitime; hak sahibi 12 genç, Kırklareli ASP  İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Kara ve görevli personel katıldı.
 Rehberlik  ve etik eğitimi
Seminer programında; 3413 sayılı yasadan faydalanarak işe yerleşen gençlerin, iş hayatına uyum konularında donanımlarını arttırmak, memur olmanın kazandırdığı hak, görev ve sorumluluklar, göreve başlayacakları kurumun idari yapısı ve kurumun protokol düzeni gibi konularda bilgiler yer aldı.
Bütün illerde gerçekleştirilecek seminerlerle; iş hayatına yeni başlayacak olan gençlere, kendilerine bir kez tanınan bu hakkı iyi değerlendirme bilinci oluşturmak, kredi kart kullanımı, para harcama ve kefil olma risklerini asgari düzeye indirmek, kamu düzeni ile görev ve sorumluluklar hakkında farkındalık kazandırmak amaçlanıyor.2 bin 375 genç memur oldu
Korunma ve bakım altındaki gençlerimizin 2828 sayılı Kanun’un Ek1.maddesi kapsamında istihdamına yönelik çalışmalar Devlet Personel Başkanlığı ile koordineli olarak gerçekleştirilmiş ve Devlet korumasındaki 2 bin 375 gencin  tercihleri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirme işlemleri geçen aralık ayında tamamlanmıştı.