…
05 Mart 2015, Perşembe

‘’İş Hayatına Uyum Seminer Programı’’ Bolu'da yapıldı


 

Genel Müdürlüğümüz Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘’İş Hayatına Uyum Seminer Programı’’nın ilki Bolu’da yapıldı. Türkiye’deki bütün  ASP İl Müdürlükleri tarafından hayata geçirilmesi planlanan eğitim programlarından ilki Bolu ASP İl Müdürlüğü’nce belirlenen eğiticiler tarafından uygulamaya konuldu.
Seminer programında; 3413 sayılı yasadan faydalanarak işe yerleşen gençlerin, iş hayatına uyum konularında   donanımlarını  arttırmak, memur olmanın kazandırdığı hak, görev ve sorumluluklar, göreve başlayacakları kurumun idari yapısı ve kurumun protokol düzeni gibi konularda  bilgiler yer aldı.
Bütün illerde gerçekleştirilecek seminerlerle; iş hayatına yeni başlayacak olan gençlere, kendilerine bir kez tanınan bu hakkı iyi değerlendirme bilinci oluşturmak, kredi kart kullanımı, para harcama ve kefil olma risklerini asgari düzeye indirmek, kamu düzeni ile görev ve sorumluluklar hakkında farkındalık kazandırmak amaçlanıyor.
Korunma ve bakım altındaki gençlerimizin 2828 sayılı Kanun’un Ek1.maddesi kapsamında istihdamına yönelik çalışmalar Devlet Personel Başkanlığı ile koordineli olarak gerçekleştirilmiş ve geçen aralık ayında tercihleri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştı.