…
06 Ekim 2017, Cuma

İl Müdür Yardımcılarına Yönelik Çalıştay Başladı


Çocuk koruma ve bakım hizmetleri kapsamında 81 ilde çocuk hizmetlerinden sorumlu olarak görev yapan İl Müdür Yardımcılarına yönelik  düzenlediğimiz çalıştay Ankara’da başladı. 

 

Çocuk Koruma ve bakım hizmetleri ile birlikte koruyucu aile, evlat edinme ve sosyal ekonomik destek gibi aile odaklı hizmetlerimizin de değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalıştay iki gün sürecek.

 

Çalıştayın açılışında konuşan Müsteşarımız Aysel Kandemir, çocuk alanınızda yürütülen hizmetlerin hassasiyetine dikkat çekerek, bu alanda titiz ve özverili çalışmalarından dolayı katılımcılara teşekkür etti. Bakanlığımızın, ailenin güçlendirilmesi ve her bireyin aile birliği içerisinde desteklenerek korunması yaklaşımını benimsediğini hatırlatan Kandemir, “Bu anlamda korunma gereksinimi olan çocuklar için öncelikli hedefimiz ekonomik ve sosyal desteklerle kendi ailelerinin yanında bakımlarının sağlanmasıdır” dedi.

 

- “Özellikle 0-6 yaş grubu çocuklar aile yanında bakılmalı”

 

Özellikle 0-6 yaş grubu çocukların kuruluşlarda tutulmaması ve aile odaklı hizmetlerden yararlandırılmasının önemine değinen Kandemir, Bakanlığın İl Müdürlüklerinde kurulan 0-6 yaş komisyon çalışmalarına büyük önem verdiğini söyledi.

 

Bakanlığımızın aile odaklı hizmetlere verdiği öncelik nedeniyle özellikle 0-6 yaş arası çocukların evlat edinme ve koruyucu aile yanına yerleştirilmesinin önemini ifade eden Müsteşarımız, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan himayesinde sürdürülen “Gönül Elçileri Projesi” ile koruyucu aile alanında elde edilen başarılardan söz etti.

 

Çocukların aile yanında bakımları anlamında “Sosyal Ekonomik Destek” hizmetiyle önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Müsteşarımız, Eylül sonu itibariyle 144.112 çocuğun Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ile ailesi yanında desteklendiğini söyledi.

 

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Koruyucu ve Önleyici Hizmetler bağlamında da etkin çalışmalar yapıldığını anlatan Müsteşarımız, risk haritasına dair İl Müdürlükleri tarafından dikkat edilmesi gereken hususları hatırlattı.

 

- “814 çocuğumuz daha özel okulda”

 

Bakanlığımızın izniyle açılan özel kreş, gündüz bakımevi ve özel çocuk kulüplerine yapılan denetimlere de değinen Kandemir, Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’nın talimatıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

 

Müsteşarımız şöyle devam etti: ”2017-2018 Eğitim- Öğretim yılında özel okullara kaybettirdiğimiz 814 çocuğumuzla birlikte toplamda 1391 çocuğumuz özel okullarda devam ediyor öğrenimine. Bu etkileyici başarının oluşmasında katkınızdan ötürü hepinizi tebrik ediyorum. Korunmamız altındaki çocuklarınızın başarısı için gerekli bütün desteği veriyoruz. Onların sportif sanatsal ve akademik alanlarda başarılı bireyler olarak hayata atılmaları çok önemli, bu anlamda son olarak Merve Başoğlu kızımızın müzik alanındaki başarılarıyla gururlandık”

  

-“ 45 İldeki incelemeler tamamlandı”

Çalıştayın açılış töreninde konuşan Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven de, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak kurumsal kapasiteyi güçlendirmek ve geliştirmek amacıyla çalışmalar yapıldığını hatırlatarak, bu kapsamda alan taraması ve rehberlik amacıyla 45 ilde incelemelerde bulunulduğunu söyledi.

 

-“Risk haritasını çıkardık”

 

Türkiye’de kuruluş bakımındaki çocuklarla ilgili sosyal risk haritasının oluşturulduğunu ifade eden Genel Müdürümüz, aile odaklı hizmetler perspektifiyle sosyal risklerin kaldırılması hedefine yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.

 

Çocuk alanından sorumlu İl Müdür Yardımcıları katılıyor

 

81 İlde çocuk alanında görev yapan İl Müdür Yardımlarına yönelik düzenlediğimiz çalıştayın açılış törenine,  Bakanlığımız Müsteşarı Aysel Kandemir, Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven, Genel Müdür Yardımcımız İslam Emiroğlu ve daire başkanları katıldı. Genel Müdürlüğümüz tarafından çocuk alanında illerde yürütülen çalışmalara ilişkin konuların masaya yatırılacağı çalıştay iki gün sürecek.