…
31 Ağustos 2017, Perşembe

''Hem çocuklarımızı hem de büyüklerimizi sevindirmek bizim için bayramlarda en güzel mutluluktur"


''Hem çocuklarımızı hem de büyüklerimizi sevindirmek bizim için bayramlarda en güzel mutluluktur"  
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Beyoğlu'ndaki Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi'ni ve Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret etti. 
 
Oğlu Akif ile çocuk evleri sitesine giden Bakan Kaya'yı, burada kalan 23 kız çocuğu karşıladı. Çocukların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Bakan Kaya, onlarla tek tek bayramlaştı. 
 
Sitenin sakinleriyle yakından ilgilenen Bakan Kaya, daha sonra çocuklarla kahvaltı etti.
 
Yetkililerden çocuk evleri sitesi hakkında bilgi alan Bakan Kaya, kahvaltının ardından sitenin üst katlarına çıkarak çocukların kaldığı odaları ve oyun salonlarını gezdi.
 
Bakan Kaya ayrıca yetkililere, eksiklikleri olup olmadığı konusunda sorular yöneltti.
 
Yaklaşık 1,5 saat sitede kalan ve çocuklarla sohbet eden Bakan Kaya, onlara çeşitli hediyeler verdi.
 -Edirnekapı Şehitliği'ne ziyaret
 
Bakan Kaya daha sonra sitede kalan çocuklarla Edirnekapı Şehitliği'ne geçti.
 
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçekleştirdiği darbe girişiminde hayatını kaybeden 15 Temmuz şehitlerinin bulunduğu bölüme giden Bakan Kaya'yı, burada şehit yakınları karşıladı.
 
Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua eden Bakan Kaya, şehit yakınları ile yakından ilgilendi ve şehit çocuklarına oyuncak hediye etti. 
 
Çeşitli saldırılarda hayatına kaybeden güvenlik görevlilerinin mezarlarının bulunduğu Kara Şehitliği'ni de ziyaret ederek burada da şehitler için dua eden Bakan Kaya'ya, AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile çok sayıda vatandaş eşlik etti.
 
Bakan Kaya, Edirnekapı Şehitliği'ndeki ziyaretinin ardından Darülaceze'yi ziyaret etti.
 
Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ve kurum sakinleri tarafından karşılanan Bakan Kaya, burada kalan yaşlılarla ilgilendi, onların Kurban Bayramı'nı kutladı.
 
Darülaceze sakinlerinin kaldığı yerleri gezen ve yetkililerden bilgi alan Bakan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların, kardeşliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın en üst düzeyde yaşandığı günler olduğunu anlattı.
 
Bayramlarda çocuklarla beraber olduklarını, büyükleri ziyaret ettiklerini belirten Bakan Kaya, "Kasımpaşa Sevgi Evleri Sitesi'nde kalan çocuklarımızla bayram kahvaltısı yaptık. Onlarla bu vatanı borçlu olduğumuz şehitlerimizi ziyarete gittik. Edirnekapı Şahitliği'nde şehitlerimizin ruhuna fatihalar okuduk. Çocuklarımıza, şehitlerimizin bu vatan için ne tür fedakarlıklar yaptıklarını anlattık ve bu duyguyu beraber yaşadık" diye konuştu.
 
Darülaceze'ye büyüklerin ellerini öpmek için ziyarete geldiğini aktaran Bakan Kaya, sözlerine şöyle devam etti:
 "Hem büyüklerimizi sevindiriyoruz hem de evlatlarımıza büyüklerimizin bu ülke için ne kadar büyük emekler sarf ettiğini anlatıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bayramları, çocuklarımızla çocuk evlerimizde geçiriyoruz. Huzur evlerimizi ziyaret ediyoruz. Yaşlılarımızın, büyüklerimizin ellerini öpüyoruz. Hem çocuklarımızı hem de büyüklerimizi sevindirmek bizim için bayramlarda en güzel mutluluktur." 
 - Yetiştirme yurdu konsepti ortadan kalkıyor
 
Bakan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Türkiye genelinde büyük bir dönüşüm gerçekleştireceklerini söyledi. Yetiştirme yurdu konseptini tamamen ortadan kaldıracaklarını vurgulayan Bakan Kaya, şu bilgileri verdi:
 "Türkiye genelinde bütün çocuk yetiştirme yurtlarını çocuk evlerine dönüştürdük. Dönüşüm yıl sonu itibarıyla tamamlanmış olacak. Artık çocuklarımız, 'çocuk evleri sitesi' dediğimiz modellerle ya da 'çocuk evleri' dediğimiz evlerimizde yaşayacak. Kasımpaşa Çocuk Yuvası'nı da Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi'ne dönüştürdük. Çocuklarımız artık daha geniş bir ortamda, daha az sayıda ev tipi bakım ortamlarında, özel ilgiyle daha güzel şekilde geleceğe hazırlanacak. Bu dönüşümün de çocuklarımızın geleceği için çok hayırlı olduğunu düşünüyorum. Allah'ın izniyle çocuklarımız geleceğe çok daha güvenle hazırlanacak. Onların daha sağlıklı ortamda yetişmeleri, eğitimlerini daha güzel ve başarılı tamamlamaları, aynı zamanda farklı etkinliklerde yapabilmeleri, daha yakından ilgi görmeleri için bu dönüşümü gerçekleştirdik. Dönüşümün de ülkemiz, milletimiz ve evlatlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.”
 
Bakan Kaya, Türkiye'nin ve İslam ümmetinin Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, şu çağrıda bulundu:
 "Bayramlarda büyüklerimizi, çocuklarımızı yalnız bırakmamaları çağrısında bulunuyorum. Tüm milletimiz, huzurevlerimizdeki büyüklerimizi ziyaret etsin. Çocuklarımızı ziyaret etsin. Çocukları bayramlarda sevindirmek en büyük mutluluktur. Bu vesileyle tüm İslam alemide, Arakan'da acı çeken Müslüman kardeşlerimiz için dua etsinler. Allah, tüm acıları bir an önce sonlandırmayı nasip etsin. Tüm İslam aleminin bayramı mübarek olsun. Nice güzel bayramlara hep birlikte erişelim."